Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър

Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър

Търнър е определяна като най-успялата жена в рока със своите осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки друг солов изпълнител в историята.

На 83-годишна възраст ни напусна световноизвестната певица Тина Търнър. Тя е починала в дома си в Швейцария, след дълго боледуване. "С голяма тъга съобщаваме за смъртта на Тина Търнър. С музиката си и безграничната си страст към живота тя очарова милиони фенове по света и вдъхнови звездите на бъдещето. Днес се сбогуваме с една скъпа приятелка, която оставя на всички ни своето най-велико дело - музиката си. Изказваме искреното си съчувствие към семейството ѝ. Тина, ще ни липсваш много", пише в официалната фейсбук страница на звездата. 

Тя е родена на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси, САЩ. Кариерата й започва в средата на 50-те години и продължава повече от половин век.  За първи път записва през 1958 г. под името Литъл Ан. Представена е на публиката като Тина Търнър през 1960 г. като член на Айк Енд Тина Търнър Ревю.

Тя е едно от най-популярните имена в шоубизнеса. Наричана е още Кралицата на рокендрола. 

Търнър е определяна като най-успялата жена в рока със своите осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки друг солов изпълнител в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо около 100 милиона бройки по света. Известна е с енергичното си сценично присъствие, мощни вокали и дълготрайна кариера. 

През 2008 г. Търнър се връща от полуоттеглянето си, за да предприеме турнето „Тина!“ по повод на 50 годишния юбилей. Турнето на Търнър се превръща в едно от най-силно продаващите се представления за 2008 – 2009. През 1991 г. получава място в Залата на славата на рокендрола.

It is with great sadness that we announce the passing of Tina Turner. With her music and her boundless passion for life,...

Публикувахте от Tina Turner в Сряда, 24 май 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега