Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Звезда на Тина Търнър беше открита в бургаската зала „Бойчо Брънзов“

Звезда на Тина Търнър беше открита в бургаската зала „Бойчо Брънзов“

Идеята за почетната плоча е на общинския съветник Георги Дракалиев, а поводът е, че преди 42 години Тина Търнър е изнесла два концерта в същата спортна зала, която тогава е носела името „Изгрев“.

Звезда с името на Тина Търнър беше открита в бургаската спортна зала „Бойчо Брънзов“. Инициативата е на групата на ГЕРБ в местния парламент и се случи точно на рождената дата на легендарната певица – 26 ноември.

Гости на събитието бяха бивши и настоящи общински съветници, обществени личности и журналисти. На чаша вино те си спомниха за музикалната фурия, която си отиде от този свят през месец май.

Идеята за почетната плоча е на общинския съветник Георги Дракалиев, а поводът е, че преди 42 години Тина Търнър е изнесла два концерта в същата спортна зала, която тогава е носела името „Изгрев“.





„Бургас е град, в който се случват много хубави неща. Свикнали сме културната ни програма да е наситена целогодишно. Но преди време не е било така. И все пак звезда от такъв калибър идва в Бургас и изнася два концерта пред препълнена зала. Това наистина е забележително и заслужава да се помни. Именно затова подехме тази инициатива и се радваме, че тя се случва именно на рождения ден на голямата Тина Търнър“, заяви общинският съветник от ГЕРБ Ева Михалева.

Оказа се, че сред присъстващите на церемонията снощи има и такива, които са присъствали лично на концертите през 1981 г. Адв. Иво Баев сподели, че още пази спомени от изживяната емоция.

„Луда работа! Не вярвахме, че е възможно в тези години да видим Тина Търнър на живо. Зала “Изгрев” се пръскаше по шевовете. Помня, че не беше топло, Тина беше с някаква рехава рокличка, но в нейното шоу тя е като навита пружина, неслучайно Мик Джагър ѝ завиждаше за енергията на сцената. Не си спомням всичко, но помня, че като почна парчето Nutbush City Limits, станахме прави и до края не седнахме. Бяхме като замаяни. Слушал бях доста преди това Тина с Айк Търнър, но едно е да слушаш, друго е да видиш такова диво шоу на живо“, спомня си адв. Баев.

Той е от щастливците, които е гледал неповторимата Тина на концертите и в Бургас, и в София.

„Тръгнахме компания от  Бургас специално за концерта в София. Пред залата едни ограждения – чудо, и страшно много милиция. Също уникален концерт! Към час и половина тази жена не спря да танцува и да пее, страхотия! Бил съм два пъти на концерт на Ролингстоунс, мисля че Тина надминава Мик Джагър по лудост на сцената. Такава енергия! Но първото, което човек усеща е, че тя просто гори с музиката си – танци, пеене, всичко е с огромна любов и удоволствие, от това което прави. Пълно раздаване! Страхотен контакт с публиката във всяка една секунда. Това са големите изпълнители!“, разказа още общинският съветник от ГЕРБ.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега