Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почина Стефан Данаилов

Почина Стефан Данаилов

Той е издъхнал малко след полунощ снощи във Военномедицинска академия.

На 76-годишна възраст почина големият български актьор Стефан Данаилов. Той е издъхнал малко след полунощ снощи във Военномедицинска академия, където бе настанен за лечение в началото на месец ноември.

Припомняме Ви, че през август актьорът бе приет по спешност в болница в Бургас, където му беше направена операция на тазобедрената става. След допълнителни изследвания през септември на големия артист бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря. Преди няколко седмици обаче Данаилов бе приет по спешност във ВМА заради белодробен проблем.

Данаилов ще остане в историята на българската култура с над 150-те си роли в киното, театъра и телевизията. Носител е на множество национални и международни награди. Актьорът бе дългогодишен преподавател в НАТФИЗ, а в периода 2005-2009 година бе и министър на културата в правителството на Сергей Станишев.

"Тъжа заедно с всички вас за голямата загуба. Напусна ни един наистина легендарен мъж, любимец на поколения българи, изиграл някои от най-въздействащите роли в киното и театъра. Той не само беше, но и ще продължи да е културен феномен. Неговият образ, глас и крилатите му фрази, познати във всеки български дом, ще останат част от нашия живот дълго. Защото "Следите остават". С този филм започна неговата кариера, а следите, които оставя в българската култура и изкуство Стефан Данаилов, са дълбоки и дълговечни. Поклон пред паметта му!", коментира кметът на Бургас - Димитър Николов.

"Сбогом! Беше голям мъж!" бе лаконичният коментар на премиера Бойко Борисов. Реакция имаше и от лидера на левицата Корнелия Нинова, чието послание гласи "Стефан беше вдъхновение за нас. След смъртта на татко, той стана мой втори баща. Загубих го. Ламбо, обичам те толкова много. Ще ми липсваш. Почивай в мир".

Светла му памет!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега