Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тъжна вест! Почина доц. Мария Ганева

Тъжна вест! Почина доц. Мария Ганева

Поклонението ще бъде на 26 юли ( вторник) от 11 ч. в Ритуалната зала на Гробищен парк.

Почина доц. д-р Мария Ганева, която дълги години бе част от преподавателския колектив на Бургаския свободен университет. Тъжната вест съобщи дъщеря ѝ доц. Зорница Ганева в социалната мрежа "Фейсбук". 

Доц. д-р Мария Ганева е първият декан на Педагогическия факултет от 1991  до 2000 г. През периода се развиват специалностите  „Предучилищна и начална училищна педагогика”, „Социални дейности” и актуализираната специалност „Специална педагогика”. С огромен ентусиазъм лично тя създава библиотечна колекция от учебни материали и литература по социални дейности на български и английски език през всичките години на преподавателската си дейност.

Доц. д-р Мария Ганева ще остане в историята на Бургаския свободен университет като ярка, силна и вдъхновяваща личност, отдала цялата си енергия, труд и ентусиазъм за каузата БСУ. Тя е един от създателите на университета през 1991 година. Доц. Ганева създаде първа в страната специалността „Социални дейности“, която днес се преподава във всички български университети  на основата на създадените от нея учебни програми.Нейна е и идеята за интегрираната специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“, която успешно стартира в Бургаския свободен университет и се реализира във всички педагогически факултети в България.

"Като декан на Педагогическия факултет, член на Академичния съвет и на Общото събрание доц. д-р Мария Ганева неведнъж е доказвала своята високоотговорна гражданска позиция, устойчивост и принципност при преодоляване на трудностите, съпътстващи развитието на Бургаския свободен университет. Със своя труд, нестихваща енергия и висок професионализъм тя допринесе както за развитието на институцията БСУ и на Педагогическия факултет, така и за структурното изграждане на висшето образование в областта на педагогиката и на социалните дейности.Носител е на „златна значка“ и на „почетен плакет на БСУ“ за цялостен принос в създаването и изграждането на Бургаския свободен университет", коментират от БСУ.

Поклонението ще бъде на 26 юли ( вторник) от 11 ч. в Ритуалната зала на Гробищен парк.

Екипът на "PoligrafF" изказва най-искрените съболезнования на семейството, роднините и приятелите на доц. д-р Мария Ганева. Поклон пред паметта ѝ!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега