Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подготвя се изграждането на три нови училища в Бургас

Подготвя се изграждането на три нови училища в Бургас

Това стана ясно на среща между министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и кмета на Бургас Димитър Николов. Местната власт изпълнява проектите, а финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Работи се изграждането на три нови училищни сгради в Бургас. Това стана ясно на среща между министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и кмета на Бургас Димитър Николов. Местната власт изпълнява проектите, а финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост.

МОН ще съдейства за обсъждане на всички варианти и намиране на най-подходящите терени за тях, стана ясно по време на разговора. “Бургас е сред добрите примери във внедряването на дигитални решения и иновации в преподаването”, подчерта проф. Цоков. Той допълни, че ще бъде положително, ако се помисли при изграждането на новите училища да има материална база, която да се използва през летните месеци. 

“Много ученици идват на организирани пътувания в Бургас и региона през летните месеци и е важно да обсъдим възможностите за използване на общинската училищна инфраструктура за спорт и обучение за тях”, каза още министърът. 

Димитър Николов представи част от проектите в образованието, по които работи общината. В инициативата “Първокласно начало” се обновяват всички класни стаи за децата между 1. и 4. клас, като се създават и възможности за изцяло дигитализирано обучение. Сериозен опит е натрупан и в иновативните компютърни училища, който вече се споделя с други областни градове. В срещата участие взеха зам.-кметът Йорданка Ананиева и началникът на кабинета на министъра на образованието и науката - Наталия Михалевска.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега