Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Законодателни промени: Ако не получите касова бележка, може и да не плащате

Законодателни промени: Ако не получите касова бележка, може и да не плащате

От ресторантьорския бранш обаче приемат остро предложението.

Ако не получите касова бележка в заведение, може да не плащате сметката си. Това гласят промени в Закона за данъка върху добавената стойност, които са част от проектобюджета на финансовия министър Асен Василев, публикувани за обществено обсъждане.

Причина за промените е опит да се накара ресторантьорският бизнес в България да започне да декларира цялата си печалба пред НАП. От бранша обаче приемат много остро готвените промени и твърдят, че една хубава идея се опорочава, тъй като ще важи само за заведенията.

Председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов подчерта, че секторът е изключително дисциплиниран след сваляне на ДДС ставката. "Много са намалели запечатванията на обекти, има голям ръст и на вноските на корпоративен данък. Ако става дума за дисциплиниране на фискална политика, задължителните касови бележки са хубава мярка, но остава неразбирането защо остава само за нашия сектор. Доста често сервитьорите обслужват няколко маси и се бавят с даването на сметката, това може да бъде решено като недаване на бележка и някой да стане и да се замине", коментира той.

Според данъчния експерт Николай Ванчев да станеш, без да си платиш при каквито и да е обстоятелства, е неприемливо. "Това ще доведе до голям проблем - постоянно да има хора, които стават, без да платят и твърдят, че не им е донесена касова бележка. Трябва да се вика полиция да се установи дали е така или не", смята той. 

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега