Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подмяната на старите печки на бургазлии с нови екоуреди ще продължи и тази година

Подмяната на старите печки на бургазлии с нови екоуреди ще продължи и тази година

В предстоящата основна фаза на проекта се предвижда да бъдат подменени отоплителните уреди в 1914 домакинства от Централна градска част, квартал "Възраждане" и комплексите "Лазур", "Братя Миладинови" и зона Г на "Меден рудник".

През тази година в Бургас ще продължи работата по проекта за подмяна на старите печки на дърва и въглища с нови уреди на екологично гориво, уверяват от пресцентъра на Общината. В предстоящата основна фаза на проекта се предвижда да бъдат подменени отоплителните уреди в 1914 домакинства от Централна градска част, квартал "Възраждане" и комплексите "Лазур", "Братя Миладинови" и зона Г на "Меден рудник". Кампанията за кандидатстване по програмата ще стартира следващите месеци, като преди нейното начало ще бъде обявено как ще се осъществява подаването на документи.

До този момент Община Бургас реализира успешно пилотната фаза на проекта по Програма LIFE "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух". По време на нея бяха доставени и монтирани безплатно 74 отоплителни уреда, от които ще се ползват 89 бургаски домакинства. 8 от тях работят на газ, а 66 на пелети. По този начин горенето на дърва и въглища в стари и амортизирани печки е преустановено и в атмосферата ще се изхвърлят много-по-малко фини прахови частици.

Очакванията са тяхното количество да бъде намалено с 1200 килограма за една година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега