Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полицаи се натъкват на арсенал от оръжия след сигнал за купуване на гласове

Полицаи се натъкват на арсенал от оръжия след сигнал за купуване на гласове

След сигнал за купуване на гласове в с. Страцин, общ. Поморие полицаи от Районно управление «Полиция» - Поморие са извършили претърсване в дома и автомобила на 50 годишния С.С. от селото. В леката кола е открит и иззет бележник, съдържащ имена на 30 лица, по-голяма част от които съселяни на 50 годишния мъж. В дома на страцинеца е открито и оръжие.

След сигнал за купуване на гласове в с. Страцин, общ. Поморие полицаи от Районно управление «Полиция» - Поморие са извършили претърсване  в дома и автомобила на 50 годишния С.С. от селото. В леката кола е открит и иззет бележник, съдържащ  имена на 30 лица, по-голяма част от които съселяни на 50 годишния мъж.

От дома на страцинеца са и иззети още: пистолет «Voltran – Major», модел 88, калибър 9 мм., заедно с пълнител в разглобено състояние, пистолет «Adler», кал. 9 мм., заедно с пълнител със седем патрони, самоделно изработена част от стрелящо устройство, представляваща ръкохватка с ударников и спусков механизъм, две самоделно изработени цеви с дължина 20 см. и 29,5 см., 169 спортни патрони кал. 5.6 мм. и  металотърсач.

С.С. е задържан за срок от 24 часа в Районно управление «Полиция» - Поморие, като с постановление на Поморийската районна прокуратура срока на задържането е увеличен на 72 часа. Задърлжаният е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 167 ал. 3 от НК, както и по чл. 339 ал. 1 от НК.

Чл. 167 ал. 3 от НК  гласи: «който организира предаването или даването на другиму на имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция, се наказва с лишаване от свобода до шест години и с глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.

Чл. 339 ал. 1 от НК гласи: «който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години».                                                              

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега