Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полицаите: Сигурността струва пари! Борисов: Увеличение, ама друг път

Полицаите: Сигурността струва пари! Борисов: Увеличение, ама друг път

Стотина полицаи протестираха днес в градинката на църквата “Свети Седмочисленици“, до Министерството на вътрешните работи.

Стотина полицаи протестираха днес в градинката на църквата “Свети Седмочисленици“, до Министерството на вътрешните работи. Събитието беше обявено като продължение на протеста вчера, на който се събраха около 500 служители на реда от цялата страна.

От Синдикалната федерация на служителите на МВР /СФСМВР/ обявиха, че протестът им приключва днес и се надяват в най-скоро време да се стигне до разговори с ръководството на МВР. Ако това не се случи, ще бъдат организирани нови протестни действия, заканиха се синдикатите. Основните искания на униформените са за увеличаване на заплатите им.

Първоначално от СФСМВР настояваха доходите им да нараснат с 25 на сто, но днес част от протестиращите заявиха, че са съгласни на 11 процентно увеличение, което да покрие инфлацията. Униформените настояват още да им се заплаща нощният труд. Протестиращите са недоволни от нежеланието на ръководството за диалог. По техни думи, когато ГЕРБ са дошли на власт, са обещали дори да има трима полицаи на протест да им се обърне внимание, а сега никой не желае да чуе исканията им, а диалогът се води през медиите.

“Навсякъде по света сигурността струва пари. Ако не плащат – нивото на сигурност започва да спада“, заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов. По негови думи протестиращите не са настоявали за нищо от 2009 г., но вече чакат твърде дълго. 

Междувременно  в Пловдив премиерът Бойко Борисов заяви, че “държавата няма как да отстъпи пред исканията на полицаите, защото тя е на всички”. Министър-председателят уточни, че усилията на кабинета са насочени към увеличаване на възнагражденията на учители и лекари, както и пенсиите, след което при първа възможност ще бъдат вдигнати заплатите на служителите в МВР, а после и в други сфери. „Държави, които са си позволили подобно увеличение, са банкрутирали”, мотивира се премиерът.

Борисов посочи, че се мисли за подобряване на условията на труд и материалната база в структурите на МВР и призова полицаите да видят какво се случва с държави като Испания и Гърция, за да оценят, че политиката на правителството е правилна. „С цялата си обич и уважение към полицаите им казвам, че при първа възможност ще се увеличат заплатите им, но не може да направим това сега, защото ще застрашим финансовата стабилност на страната”, каза още Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега