Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полицията стартира традиционната кампания "Зима"

Полицията стартира традиционната кампания "Зима"

В рамките на акция “Зима” ще се проведат две кампании за подобряване на пътно-транспортната ситуация в страната, съобщават от пресцентъра на МВР.

В рамките на акция “Зима” ще се проведат две кампании за подобряване на пътно-транспортната ситуация в страната, съобщават от пресцентъра на МВР.

„Безопасно шофиране през зимата“ е планирана за времето от 3 до 30 ноември и в рамките на кампанията дейността на полицейските служители ще бъде насочена към превенция и предоставяне на практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия. През втория етап на кампанията, от 17 до 30 ноември, предстои провеждането на полицейски операции, в това число и по метода  „широкообхватен контрол“ вкл. на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, уточняват от ГД „Охранителна полиция“.  Специализираните полицейски операции ще се извършват на подходящи места край пътя, като ще се извършват проверки с уредите за регулиране на фаровете.

Втората кампания  - „Водачи и пешеходци за толерантност на пътя“ е планирана за времето от 10 до 16 ноември, дни – обявени като Седмица за пешеходна безопаснос. По време на кампанията ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани санкции.

Ще бъде осъществяван превантивен контрол над пешеходци, които показват явно намерение да пресекат неправилно, като полицейските органи ще отправят предупреждения по законоустановените начини и чрез указване на правилното поведение. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието, движещи се неправилно извън населените места. На 16 ноември служители на пътна полиция ще се включат в отбелязването на Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега