Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Политическите сили в Бургас не се разбраха за състава на РИК

Политическите сили в Бургас не се разбраха за състава на РИК

Kонсултациите между политическите сили при областния управител на Бургас завършиха без постигнат консенсус за определяне на състава на РИК. Причината бе, че председателското място бе желано и от ГЕРБ и от БСП. Жечо Станков от ГЕРБ предложи за председател Стоян Арнаудов. Станков предложи на БСП да поемат зам. председателското място и да си „стиснат ръцете“.

Kонсултациите между политическите сили при областнияуправител на Бургас  завършиха без постигнат консенсус за определяне на състава на РИК. Причината бе, че председателското  място бе желано и от ГЕРБ и от БСП. ЖечоСтанков от ГЕРБ предложи за председател Стоян Арнаудов. Станков предложи на БСПда поемат зам. председателското място и да си „стиснат ръцете“.  

Областният лидер на БСП Николай Тишев обаче неотстъпи председателското място с предложението за председател да бъде назначенГеорги Михов. Неразбирателство имаше и по отношение на кандидатурата засекретар. Димо Грудев от Атака предложи това място отново да бъде поето отМихаил Хаджиянев, който 7 пъти е бил член на РИК, 5 от които е бил секретар исе е доказал на тази позиция.Ахмед Сюлейман настояваше секретарското място да се поверина представител на ДПС.

При това положение областният управител Павел Мариновоповести, че решението ще бъде взето от ЦИК. Протоколът с кандидатурите напартиите бе подписан от всички представители на бургаските структури и ще бъдеизпратен в комисията. ЦИК ще определи състава на РИК-Бургас най-късно до 14август. На днешната среща участие взеха: за ГЕРБ - Жечо Станков иДимитър Людиев, за БСП - Николай Тишев, за Атака - Димо Грудев, за ДПС АхмедСюлейман, за коалиция „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, ВМРО-БНД, ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ,ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН" /Християн Митев/ и коалиция „РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК"/Георги Митев и Живко Табаков/.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега