Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие отбеляза Деня на Независимостта с тържествен ритуал

Поморие отбеляза Деня на Независимостта с тържествен ритуал

На 22 септември България чества едно значимо събитие от новата си история. На тази дата през 1908 г. страната ни обявява своята независимост.

На 22 септември България чества едно значимо събитие от новата си история. На тази дата през 1908 г. страната ни обявява своята независимост. Благодарение на това България издига международния си авторитет и се превръща в равноправна на другите европейски държави.

Поморие отбеляза 104-та годишнина от обявяването на Независимостта на България с тържествен ритуал.  Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча на участниците в борбата за Национално освобождение, както и на паметника на Васил Левски. А за финал три бели гълъба, символизиращи свободата и мира полетяха в небето. Честванията продължиха на пристанището.

Слово за значимостта на този ден произнесе Добринка Желязкова, учител по история. Мила Николова, ученичка от СОУ „Иван Вазов” прочете Манифеста на Фердинанд , с който е провъзгласена Независимостта на България. В празничната програма взеха участие Фолклорна група ”Пей, сърце” към Клуб на пенсионера в кв.  „Свети Георги” и Стойка Лазарова от Групата за автентичен фолклор.

След официалната част се проведоха състезания по риболов, които са финален етап от есенните спортни игри за хора с различни възможности. В тях взеха участие възпитаниците на СУПЦ с. Бата и Дружеството на хората с увреждания „Елпида” - Поморие.

По-късно в Общински детски комплекс бе открита изложба – живопис на 20 художници, участници в международния пленер „Българската Лоза – 2012” . Той е организиран от Бургаската регионална туристическа камара, „ВалПрим Консултинг“ ЕООД , Националният съюз на художниците в Украйна. Богатата изложба в ОДК е със съдействието на Община Поморие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега