Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие празнува!

Поморие празнува!

Поморие отбелязва своя празник днес. В манастир „Свети Георги” бе отслужена тържествена литургия. Стотици миряни запалиха свещи и се помолиха в божията обител. За празника по традиция бе осветен и курбан, който ще бъде раздаден по-късно днес. В светата обител бяха изложени мощите на трима светци - Св. Георги, Св. Марина и св. Макрина, до чиито мощи вярващите бяха помазвани с миро за здраве.

Поморие отбелязва своя празник днес. В манастир „Свети Георги”  бе отслужена тържествена литургия. Стотици миряни запалиха свещи и се помолиха  в божията обител. За празника по традиция бе осветен  и курбан, който ще бъде раздаден по-късно днес. В светата обител бяха изложени мощите на трима светци - Св. Георги, Св. Марина и св. Макрина, до чиито мощи вярващите бяха помазвани с миро за здраве.

„Гергьовден е и Поморие празнува! Поморие е един прекрасен град с хилядолетна история, вплел в себе си, по невероятен начин, древност и съвремие. Древността наследена от дедите ни… традиции, които са ни завещали и пазим до днес, и съвремието, което всички  ние днес заедно творим – изграждайки новия облик на нашия любим град. Нека Свети Георги, нашият покровител, ни закриля и ни води по пътя на успеха. Бъдете щастливи, здрави и успешни! Чести празник Поморие, честит празник поморийци“, завърши пожеланието си по повод празника на града кметът Иван Алексиев. 

Той благодари на съгражданите си за търпението и подкрепата, което проявяват при осъществяването на най-мащабните инфраструктурни проекти през последните години на територията на града.

По традиция на днешния ден бяха връчени званията “Почетни граждани на Поморие”. Председателят на Общинския съвет Милена Енева връчи отличията. Първото бе присъдено посмъртно на доктор Димитър Масъров, а второто отличие бе за художника  Йордан Маринов. Празникът на града продължи с концерт на Тони Димитрова на лятната  сцена до народно читалище „Светлина 1939”.

На празника присъстваханародният представител Димитър Бойчев, заместник-кметовете ЯнчоИлиев, Илия Джингов и Кунчо Гайдов, заместник-областният управител на Бургас СевдалинаТурманова, заместник-председателят на БАН проф. Николай Милошев, представителина местното управление на Инедже и Къркларели – Турция, председателят наземеделското дружество в град Нео Анхиало-Гърция Никос Станьо и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега