Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморийчета казаха "Не на войната по пътищата"

Поморийчета казаха "Не на войната по пътищата"

По повод Световния ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия, Община Поморие, съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и РУ „Полиция”, организира редица прояви. През седмицата от 16 до 23 ноември, под мотото „Не на войната по пътищата!”, се проведоха различни инициативи, чрез които да се заостри вниманието на обществеността, с цел намаляване броя на пострадалите от пътно-транспортни произшествия.

По повод Световния ден на възпоменание на жертвите напътно-транспортните произшествия, Община Поморие, съвместно с Местната комисияза борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и РУ„Полиция”, организира редица прояви. През седмицата от 16 до 23 ноември, подмотото „Не на войната по пътищата!”, се проведоха  различни инициативи, чрез които да се заостривниманието на обществеността, с цел намаляване броя на пострадалите отпътно-транспортни произшествия. 

На 17 ноември автобуситеот градската линия се превърнаха в галерия на детски творби. Децата от ЦДГ„Веселушко”  ги облепиха с рисунките си натема „Пътна безопасност”, които приканват възрастните към повишено внимание напътя. През цялата седмица пътниците ще могат да разглеждат пътуващата изложба ида се замислят над нейното послание.Ученици от 3-ти и 4-тиклас на ОУ „Христо Ботев” – Ахелой и ОУ „Христо Ботев”- Поморие, съвместно сполицаите, раздаваха на шофьорите цветя и флайери, свързани с кампанията. 

С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г., всяка трета неделя намесец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите напътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света отдавапочит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортните произшествия.  Денят за възпоменание е учреден с цел хората поцял свят да се замислят за огромните страдания и тежките загуби, които хилядисемейства понасят от катастрофите по пътищата.

Нека си напомняме непрекъснато, че спестените броениминути, с цената на превишена скорост и риск, нямат значение, и че най-важнатацел на всяко пътуване е успешното пристигане. Да не пренебрегваме факта, четрябва винаги да превозваме децата си в автомобилите с обезопасителни столчетаи седалки и  ежедневно да ги учим на азбуката на пътнатабезопасност. Нека не забравяме, че всички ние - участници вдвижението, институции и организации, сме длъжни да бъдем отговорни  и да работимза постигане на реална култура в движението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега