Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пореден успех за състезател на Емил Костов на Световното по киокушин карате

Пореден успех за състезател на Емил Костов на Световното по киокушин карате

Страната ни бе представена на това мероприятие от 9 състезатели на БКА ИКО България, съпроводени от двамата ни световни шампиони Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова. Българският отбор пристигна в страната на изгряващото слънце на 15-и ноември. Ден по-късно бе регистрацията на всички състезатели.

От 17 до 19 ноември т.г., в Токио, Япония, се проведе 13-тото Световно първенство на "без категории" за мъже и жени и елитно международно първенство за юноши, девойки и ветерани. Това е най-мащабният турнир в света на карате киокушин, който се провежда веднъж на 4 години, а тази година е по-специална, поради честването на 100 години от рождението на основателя на киокушин карате – Сосай Масутацу Ояма.

Страната ни бе представена на това мероприятие от 9 състезатели на БКА ИКО България, съпроводени от двамата ни световни шампиони Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова. Българският отбор пристигна в страната на изгряващото слънце на 15-и ноември. Ден по-късно бе регистрацията на всички състезатели. 

На 17-и ноември, съревнованието започна с квалификации при мъжете и жените, където нашият състезател Александър Стоименов спечели срещу съперник от Америка след едно продължение и така се класира за 2-рия ден на първенството. Същият ден се проведе Елитното Международно Първенство за юноши, девойки и ветерани на категории, където каратеките на БКА-ИКО България спечелиха, както следва: Стратимир Стратиев (СКК “Киокушин Спирит “Бургас) се класира на трето място при юноши, а Благовест Петков, който живее в Америка, стана шампион при ветераните. Те бяха наградени лично от световния шампион - Кенджи Ямаки. Милен Илиев (СКК”ИЧИ ГЕКИ ВАРНА”), Добромир Янев, Гергана Имперова, Любомир Янев, Митко Митков и Гергана Янева, възпитаници на СКК”КИОКУШИН СПИРИТ” Бургас, които дебютираха на този престижен турнир, отпаднаха на квалификациите.

Вторият ден от 13-тото Световно първенство на "без категории" състезателят на БКА-ИКО България - Богомил Костов, възпитаник на Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова, изигра две срещи и се класира за третия финален ден, надвивайки съперници от Индия и Япония. Съотборникът му, Александър Стоименов, изигра много оспорван двубой, но за съжаление отпадна след съдийско решение срещу състезателя на домакините. 

Сред останалите 32-ма при мъжете, от общо 166, в последния ден от 13-тото Световно първенство по карате киокушин на "без категории" в Токио, Япония, бе възпитаника на СКК "ИЧИ ГЕКИ ВАРНА" - Богомил Костов. Той се изправи срещу един от фаворитите в шампионата - Константин Коваленко (Русия), който живее и тренира в Япония. 20-годишният ни състезател, за съжаление, загуби, но показа дух и воля за победа, за което получи отличие, като бе награден от Шихан Года (един от първите ученици на Сосай Ояма) за “МЛАД ЛЪВ” и най-добър дебют сред мъжете на така наречената “Олимпиада” в света на карате киокушин, което мащабно мероприятие се провежда веднъж на 4-ри години. 

13-тото Световно първенство по Карате Киокушин на "без-категори" и бе изпълнено с много емоции, вълнение и хубави, технични срещи на силни бойци от цял свят, спечелили квота и поканени да вземат участие в този незабравим форум. 

Световната осмица на това първенство, стигнала до почетната стълбичка, до които се нареди и „Младият Лъв“- Богомил Костов, са:
1-во място – Олександр Йеременко (Русия)
2-ро място – Кайто Нишимура (Япония)
3-то място – Андрей Лузин (Русия)
4-то място –Антонио Тюсо (Франция)
5-то място – Игор Загаинов (Русия)
6-то място – Константин Коваленко (Русия)
7-мо място – Максим Акимов (Русия)
8-мо място – Алексей Федосеев (Русия).



От Българската Делегация, Сенсей Зихни Хасанов и Сенпай Зорница Костова  участваха в съдийските бригади на Елитното Международно Първенство. Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова бяха разпределени за рефери съответно на Световното при мъжете и жените, като за втори път в историята на Киокушин Карате, жена е Главен Рефер на финал при жените. Първият такъв случай бе през 2019г., на Световното първенство на категории в Япония, където нашата световна шампионка на ката отново имаше тази чест.

По време на мащабния форум се проведоха и няколко специални церемонии, едната от които включваше повишение в степените на Бранч Шефове на ИКО за оказан принос в киокушин карате. Сред имена като Шихан Сейджи Исоби, Бразилия, (Треньор на двама Световни Шампиони на без-категории), Шихан Кенджи Ямаки, Япония (Световен Шампион - 1995г. и защитил 100 боя), Шихан Хитоши Кияма, Япония (Световен Шампион - 2003г.), бе и българският Бранч Шеф, Световен Шампион на категории и треньор на Шампиони – Шихан Емил Костов, на когото Канчо Мацуи, Директор на Международната Карате Организация, официално връчи 6-ти Дан за заслугите му като състезател, треньор и организатор.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега