Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поредица мерки за противодействие на битовата престъпност влизат в сила от понеделник

Поредица мерки за противодействие на битовата престъпност влизат в сила от понеделник

Поредица мерки за противодействие на битовата престъпност влизат в сила от понеделник, 10 февруари, припомня "Фокус". В рамките на тях, целият състав на жандармерията поема задачи по охрана на малките населени места. Денонощно полицейско присъствие ще осигури полицията във врачанското село Малорад срещу битовата престъпност.

Поредица мерки за противодействие на битовата престъпност влизат в сила от понеделник, 10 февруари, припомня "Фокус". В рамките на тях, целият състав на жандармерията поема задачи по охрана на малките населени места. Денонощно полицейско присъствие ще осигури полицията във врачанското село Малорад срещу битовата престъпност.

МВР ще работи по всяка жалба от граждани, на всеки отделен случай ще бъде обърнато внимание. В селото ще продължава денонощното полицейско присъствие на два патрулни автомобила, допълнително ще бъдат осигурени и сили от жандармерията. Ще бъде упражняван непрекъснат денонощен контрол на пунктовете за изкупуване на метали, както и в работата на заложните къщи. Ръководството на ОД МВР - Враца проведе работна среща с областния управител инж. Венцислав Василев и кмета на Община Борован, инж. Десислава Тодорова.

Обсъдена бе идеята на ОД МВР - Враца за организация и съвместните действие за монтиране на видеонаблюдение в село Малорад. Кметът на Борован се ангажира да осигури финансовите средства за видеонаблюдение, ОД МВР - Враца ще съдейства с техническа помощ.До два - три месеца ще има силен, положителен резултат, свързан с преодоляването на битовата престъпност, каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на брифинг в парламента. Включването на жандармерията в борбата с битовата престъпност има определена цел, каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Идеята не е да се командироват полицаи в различни части на страната, които да стоят там постоянно. Те ще бъдат командировани периодично, ще свършват каквото е необходимо, и ще се връщат. Планът за битовата престъпност включва поредица от мерки. Това не означава, че жандармерията отива там и не излиза от тези населени места. Жандармерията ще свърши своето, тя има определена цел, която трябва да постигне, и ще я постигне, заяви Йовчев. „Към момента сме увеличи ресурса на полицаи, като във всяка една област е различно, осигурено е допълнително гориво, променена е организацията на работа при разпределението на полицаите в тези райони.

Променена е организацията на оперативно-издирвателната работа, поставени са цели за увеличаване на секретните сътрудници, които да работят в тази посока”, каза Йовчев. Той обясни, че във всяко едно ОДМВР и РПУ има конкретни планове и ще има ежеседмичен контрол какво е свършено и какво се е случило там.По време на предишното управление, имахме непрекъснато покачване на битовата престъпност. Това е признавано и публично и от бившия министър на вътрешните работи, каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. „Могат да бъдат видени и публичните му изявления по този въпрос. Отношението към този проблем, мисля че е нещо, с което коренно се различаваме.

Твърденията на министъра на вътрешните работи са, че битовата престъпност е резултат на по-скоро социални фактори и не е само работа на МВР да противодейства на битовата престъпност. Според неговите твърдения, този проблем ще бъде решен, когато излезем от икономическата криза. Изцяло не съм съгласен с това, това е наше задължение, работа и ще си я свършим. Мерки, които предприемаме, съм ги обявявал няколкократно, но някой може ли да ми каже какво бяха мерките за справяне с битовата престъпност на предишното управление, някой видял ли ги е, аз не. Знаете ли какво е било в предизборната им програма, че ще назначават повече униформени полицаи.

Системата на МВР беше оставена е не добро състояние, как ще противодействаме ефективно и на битова и на организирана престъпност, когато само за периода от началото на 2011 г. до края на май 2013 г, е намалял с една трета броят на секретните сътрудници и с една трета почти е намалял и броят на оперативните дела, унищожен е инструментариум”, каза още Йовчев.Имаме достатъчно сили, средства и желание, за да се справим с битовата престъпност, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Общите мерки, които прилагаме, са в няколко насоки – разпределение на силите, така че полицаят да е там, където има нужда от него, по-тясно сътрудничество с общините, с гражданското общество, въвеждане на извънщатни сътрудници. Надявам се в бързи срокове да намалил битовата престъпност в районите, където тя е с най-големи размери”, каза още вицепремиерът. По думите му е осигурен допълнителен човешки ресурс, гориво, и всичко необходимо на тези дирекции, за да могат да се справят. „Този проблем не е от сега, не е от мандата на това правителство”, подчерта Цветлин Йовчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега