Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поредна еко инициатива подкрепиха Тихомир Янакиев и неговия екип

Поредна еко инициатива подкрепиха Тихомир Янакиев и неговия екип

Кметът Тихомир Янакиев се включи на две локации – пристанището и местността „Света Марина”, където благодарение на Комплекса за социални услуги и здравеопазване и Дирекция „Управление на собствеността, туризъм и стопански дейности" бяха събрани десетки чували с отпадъци. Почистена бе и отбивката на пътя Златна рибка – Созопол (под „Мечките”), която през летния сезон бе ползвана от много плажуващи в района.

Община Созопол подкрепи каузата „Да изчистим България заедно” като служители от различни отдели и предприятия на администрацията съвместно с общински съветници и доброволци почистиха едни от най-предпочитаните места за отдих.Точно в 10:00 ч. днес под надслов „Готови сме” стартира еко инициативата в Созопол, когато на всички участници бяха раздадени необходими за целта материали.

Кметът Тихомир Янакиев се включи на две локации – пристанището и местността „Света Марина”, където благодарение на Комплекса за социални услуги и здравеопазване и Дирекция „Управление на собствеността, туризъм и стопански дейности" бяха събрани десетки чували с отпадъци. Почистена бе и отбивката на пътя Златна рибка – Созопол (под „Мечките”), която през летния сезон бе ползвана от много плажуващи в района.


Снимка: Община Созопол

Добър пример за грижа за околната среда показаха и служителите от Дирекция "Устройство на територията, инвестиционна политика, екология и проекти". Още щом се снабдиха с чували и ръкавици, те се отправиха към един от любимите диви плажове– Алепу. 

Примерът им мигновено бе последван и към тях се присъединиха много плажуващи и случайни минувачи. Не малко количество отпадъци бе събрано и там, благодарение на съвместните им усилия.Десетки чували напълниха и служителите от ОП „Общински гори и озеленяване”. За еко акцията те бяха избрали друго предпочитано от местни и туристи място в Созопол, а именно разкопките на нос Скамни.

Снимка: Община Созопол

Жителите на село Равадиново също много активно се включиха в инициативата за почистване на любимото село. Там акцията започна още вчера, когато от бе почистен двора на училището. Днес слънчевото време бе използвано от общинския съветник Димитринка Господинова, директорът на финансовата дирекция и много местни жители, за да почистят входа на Равадиново.

Националната инициатива се провежда за 11-та година от bTV и партньорска мрежа и се подкрепя от хиляди доброволци и институции у нас, а Созопол отново показа, че обединените усилия в на администрация и жители дават чудесни резултати, а добрият пример се следва от все повече хора.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега