Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поставят паметна плоча за Дърво на мира в Созопол

Поставят паметна плоча за Дърво на мира в Созопол

На специална церемония ще бъде връчена и наградата "Почетен факлоносец на мира" на ученичката от 6-ти клас Теодора Филева, победител в конкурса за есе на тема "Победа, мир, обединение".

Днес в Созопол ще бъде поставена паметна плоча за Дърво на мира, посадено лично от кмета на града Тихомир Янакиев. Инициативата е част от кампанията "Пробег на мира". На специална церемония ще бъде връчена и наградата "Почетен факлоносец на мира" на ученичката от 6-ти клас Теодора Филева, победител в конкурса за есе на тема "Победа, мир, обединение". Церемонията, на която са поканени всички граждани и гости на Созопол, ще се проведе от 13 часа в Морската градина на града.

Този приз традиционно се връчва на забележителни личности, които служат на света, като вдъхновяват хората от своето обкръжение, градове и цели нации чрез собствения си живот и дела. Малка част от чуждестранните лица, удостоени с наградата са: Херман ван Ромпой, Карл Люис, Архиепископ Дезмънд Туту, Мишел Жан, Тегла Лоруп. А сред българските личности това са: Йорданка Фъндъкова, Евгени Иванов, Теодоси Спасов, Йордан Йовчев и други.

Припомняме Ви, че стартът на европейската част от Пробега на мира бе даден на 1 март в Лисабон. Провеждането на Peace Run бе открито от държавния глава на Португалия Марсел Ребело де Соса в президентския дворец в Белем. Международният отбор от бегачи пренесе Факела на мира през Португалия и Испания, след което физическото преминаване на Пробега бе прекратено с оглед възникналата епидемична обстановка в света.

Peace Run продължи да се осъществява, но виртуално. Международен отбор от бегачи пробягва разстоянието, което трябва да се измине за съответния ден от графика на Пробега, като всеки бегач изминава необходимите километри в района, в който живее, следвайки правилата за безопасност, наложени в съответната държава. Виртуалният маршрут започна на 27 април в Сараево (датата на 33-тия рожден ден на Peace Run) и ще измине маршрута през Европа, реализирайки от 60 до 160 избягани километри на ден, като посети всички европейски страни. България посрещна виртуалната щафета официално на 11 май, като с участие на български бегачи ще бъдат изминати общо за страната ни 1008 км.

Основател на Пробега на мира е Шри Чинмой - международно признат философ, художник, поет и спортист, който посвещава живота си на изграждането идеалите за световен мир и единство. Той дава началото на многобройни инициативи, обединяващи хора от различни култури, като привърженик на идеята, че спортът е един от най-мощните инструменти за насърчаване на глобалната хармония.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега