Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Постоянно пребиваване в България ще се дава при инвестиция от 500 000 лв.

Постоянно пребиваване в България ще се дава при инвестиция от 500 000 лв.

Чужденците ще получават статут на постоянно пребиваващи у нас при инвестиции в размер на 500 000 лева и разкрити минимум 10 работни места. Ако вложението е в район с висока безработица, са достатъчни 250 хил. лв. и пет работни места. След едногодишен престой инвеститорът ще има право да получи българско гражданство.

Чужденците ще получават статут на постоянно пребиваващи у нас при инвестиции в размер на 500 000 лева и разкрити минимум 10 работни места. Ако вложението е в район с висока безработица, са достатъчни 250 хил. лв. и пет работни места. След едногодишен престой инвеститорът ще има право да получи българско гражданство.        

Това решиха народните представители днес при гласуването на промени в Закона за насърчаване на инвестициите, върнат от президента Росен Плевнелиев за ново разглеждане. Държавният глава наложи вето на закона в края на миналата година, а оспореният от него вариант предвиждаше за постоянно пребиваване да се изискват 4 млн. лв. инвестиции и 50 работни места.

Мнозинството от ГЕРБ подкрепи предложението на съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров, който предложи да отпаднат стимулите за кинопродуцентските компании. Те предвиждаха  сниманите в България филми да могат  да кандидатстват за възстановяване на 15% от разходите по проекта (в тях влизат както инвестициите в декори и техника, така и парите за заплати и осигуровки), ако отговарят на определени критерии.

Да не се дават преференции настояваха представителите на българската киноиндустрия, защото големите проекти, които биха могли да ги ползват, се осъществяват предимно от чужди компании.        

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега