Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Потвърдените случаи на коронавирус у нас вече са 4

Потвърдените случаи на коронавирус у нас вече са 4

Борисов свика извънредно заседание на МС заради Covid-19.

Министър-председателят Бойко Борисов свиква днес в 11 часа извънредно заседание на Министерския съвет съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването Covid-19.

На заседанието на Министерския съвет ще бъдат обсъдени допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса в България, съобщиха от правителствения пресцентър.

Междувременно, от щаба съобщиха тази сутрин, че потвърдените случаи вече са 4. Изследваният повторно 27-годишен мъж от Плевен е дал положителна проба за Covid-19. Проверени са още 24 проби от Плевен, като 61-годишен мъж е диагностициран като заразен с нетежка форма на белодробно заболяване. От Габрово са изследвани 46 проби, като положителна е пробата на 75-годишната жена, както и на жена от медицинския персонал в болницата.

„Четиримата пациенти са установени в резултат на разширяването на кръга на изследваните лица с такива, които не отговарят на профила на заболелите от COVID-19. В този смисъл, в България, ситуацията почти на 100% повтаря тази в повечето европейски държави – като начин на разпространение и като профил на засегнатите – лица, които са били в болница, и персонал, работещ в съответното отделение“, посочи още доц. Кунчев.

В международен план 106 хил. души са доказано заразени с коронавирус. Смъртните случаи са 3600, а възстановилите се след заболяването са 60 хил. души.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега