Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пожарникар, военен и PR експерт в топ 10 на най-стресиращите професии

Пожарникар, военен и PR експерт в топ 10 на най-стресиращите професии

Най-стресиращата работа е да бъдеш войник, разкрива нова класация на изследователи от университета в Уисконсин, съобщава "Дейли мейл".

Най-стресиращата работа е да бъдеш войник, разкрива нова класация на изследователи от университета в Уисконсин, съобщава "Дейли мейл". Те класирали 200 различни професии според фактори, включващи пътуване, крайни срокове, физическо натоварване, място в индустрията и риск за живота.

Те открили, че редом до пожарникарите, пилотите и експертите по връзки с обществеността, военните в американската армия също имат най-стресиращата работа. Генералите са на второ място в списъка, въпреки че със средната годишна заплата от 196 300 долара те са доста по-добре финансово възнаградени от войниците със средна годишна заплата от 45 528 долара.

В доклада на сайта CareerCast.com, който направил анализа, пише, че освен физическите изисквания към военнослужещите и големите рискове на бойното поле, „няма по-стресиращата задача от това да бъдеш отговорен за живота на друг човек“. Пожарникарите имат най-стресиращата цивилна работа заради опасността, срещу която всеки пожарникар се изправя ежедневно. „Въпреки че е направен голям напредък в областта на тяхната безопасност и здраве, все още голям процент пожарникари биват убивани, ранявани и се разболяват“, се казва в доклада.

В топ 10 на най-стресиращите професии влизат и фотожурналисти, репортери във вестници и корпоративни мениджъри, таксиметрови шофьори и полицаи. Според доклада пък една от най-спокойните професии е тази на университетските професори.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега