Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ПП и ДБ: Няма да влезем в зала до внасянето на предложенията за промени в Изборния кодекс

ПП и ДБ: Няма да влезем в зала до внасянето на предложенията за промени в Изборния кодекс

Христо Иванов бе категоричен, че връщането на хартиената бюлетина е демонстрация на сила на мнозинство на реванша

"Продължаваме Промяната" и "Демократична България" ясно заявиха своята позиция срещу връщането на хартиените бюлетини като част от Изборния процес, паралелно с машинния вот. В знак на протест те няма да влязат в пленарната зала, докато не бъдат внесени предложенията за промени в Кодекса, което се очаква да се случи в петък.

"Няма да влизаме в коалиционни преговори с БСП, независимо с кой мандат, ако решат да подкрепят промените в Изборния кодекс. Това би значело, че казват на своите избиратели "ние се връщаме трайно обратно в статуквото, там където цари задкулисието". Демократичната общност няма да разреши задкулисно вотът да бъде подменен", заяви лидерът на ПП Кирил Петков. 

Депутатът Андрей Гюров пък коментира, че заявките за връщането на парламентаризма са били "задраскани" на заседанието на Правната комисия снощи. "Защо е това бързане? Кой иска да подмени вота и да запуши устата на българите в чужбина?", попита той.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов бе категоричен, че връщането на хартиената бюлетина е демонстрация на сила от страна на "мнозинството на реванша". "То е готово или да управлява, или да спечели нови избори. БСП не само върна възможността да се гласува с хартия, но видяхме и сериозна ревизия на изборния процес, без никакво обсъждане и с нарушения на процедурата. Цялото заседание на Правната комисия бе в нарушение на процедурата", обяви той. И допълни, че цялата заявка за диалогичност е хвърлена "под влака".

"Всички приказки за това как трябва да се обмислят предложенията в Изборния кодекс на ГЕРБ, не се случиха. Няма да позволим те да се внесат тихо", каза още Иванов.От своя страна Атанас Атанасов подчерта: "Миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат. Няма да го позволим".

Източник: NOVA
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега