Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правила за движение в Слънчев бряг осигуряват спокойствие на летовниците

Правила за движение в Слънчев бряг осигуряват спокойствие на летовниците

„Слънчев бряг” АД счита за удачно община Несебър да поеме стопанисването на транспортната инфраструктура и зелените площи, което бе прието от всички заинтересовани страни на среща в МИЕТ.

За даосигури задължителното спокойствие и сигурност на туристите и едновременно стова да улесни придвижването им, ръководството на „Слънчев бряг” АД и тазигодина регламентира подробни Правила за движение и достъп до най-големия никурортен комплекс. Държавното акционернодружество е собственик и мениджър на улиците и алеите в курорта, негов еангажимента по поддържането на реда и създаването на комфортна и безопаснасреда за летовниците. 

Кактоинформирахме вече „Слънчев бряг” АД счита за удачно община Несебър да поеместопанисването на транспортната инфраструктура и зелените площи, което беприето от всички заинтересовани страни на среща в МИЕТ. Решението бе взето отслужебния министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев. Но допрехвърлянето на пълномощията „Слънчев бряг” АД ще продължи да  се грижи, както досега за инфраструктурата.

Дружеството, като представител на държавата, не може да допусне хаос вкомплекса в разгара на туристическия сезон, коментира изпълнителният директорЗлатко Димитров. Това налага и през тази година да се предприемат мерки, за даосъществи основното условие - безопасно и комфортно пребиваване на туристите.Правилатаза движение в комплекса влизат в сила от 1 юни 2013 г., с гратисен период до 10юни 2013 г. 

И през това лято в Слънчев брягбариери и пропускателен режим няма да има. Контролен режим обаче ще се осъществява, за да несе допуснат опасни и шумни превозни средства и товарни машини по пешеходнитезони. Наложена е забрана за паркиране на автомобили по алеите, зелените площи итротоарите на комплекса. То ще се извършва на обособените паркинги или в зонитеза почасово паркиране. Заплащането за паркомясто в тези зони ще става чрезизпращане на електронно съобщение „SMS” с номера на автомобила на кратък номер135544 за всички мобилни оператори. Цената на услугата е 1.50 лв. с ДДС плюсстойността на SMS съобщението. Ако тези условия не са спазени, превознитесредства се репатрират или заскобяват, а таксите за „освобождаването” им сасъответно 50 и 25 лева 

Акционернотодружество е определило и максималната скорост за движение по алеите и улиците вкомплекса да е 40 км/ч. В интересна туристите ще забранени достъпа и движението по частните пътища на „Слънчевбряг” АД на всички видове АТВ, мотопеди и мотоциклети без полицейскарегистрация. Това се отнася и до всички други видове моторни превозни средства,без поставени регистрационни табели, съгласно Закона за движение по пътищата.Забраната засяга и тези, които нямат разрешение за достъп или валиден стикер.Основната цел е да не се смущава пълноценният отдих на чуждите и наши гражданив курорта. Тези мерки няма да се отнасят за полицейските и сметосъбиращитеавтомобили, както и линейките. 

С разрешение от кмета на общинаНесебър в комплекса право да обслужват летовниците ще имат 270 таксита. Стоянките им са определени съсзаповед на изпълнителния директор на дружеството.  Такситата могат да работят на територията накурорта само, ако имат стикер или удостоверение, издадени от дружеството. Аконямат необходимия документ, могат да влизат в комплекса единствено с пътници, аразрешения им престой е 15 минути. Така се решава един от най-сериознитеотрицателни проблеми за туристите с измамите на нелегални и нерегламентиранитаксита, т.нар. “копърки”. 

Достъпътна превозни средства, които зареждат търговски обекти на територията на Слънчевбряг – изток ще бъде разрешен от 09,00 ч. до 16.30 ч.през деня и от 01,00 ч. до07,00 ч.през нощта. Правилата за доставката на продукти са разработени отспециалисти в областта на туризма и са съгласувани със собствениците, опериращина територията на Слънчев бряг. Те са съобразени изцяло с изискванията инавиците на гостите, почиващи в курорта. 

Наред сограничения автомобилен трафик, акционерното дружество определя и точния бройна атракционните превозни средства. Под наем на разположение на туристите презцялото лято ще бъдат общо 26 файтона, 300 електрически триколки, 100четириместни  велорикши и 100 велосипеда.Те няма да могат да се движат по протежение на цялата централна алея вкомплекса и конкретнои по крайбрежното платно в участъка от хотелски комплекс„Пагане” до хотел “Самър”. Въвеждасе строг контрол за организаторите на обиколките по заведения- т.нар.” Barcrawl”. 

Те ще трябва да иматзадължително лиценз за туроператорска дейност, както и да оповестятпредварително маршрута, по който ще се движи групата. Акционерното дружествовъвежда тези мерки, за да ограничи шума, да гарантира реда по алеите на курортаи да избегне многобройните жалби от страна на туристите. Максималниятброй участници в една  група може да бъдедо 200 души. При достигането на този капацитет от туристи, те задължително щесе разделят и ще се насочват към два различни маршрута. Сборният пункт заначалото им  трябва да бъде в закритозаведение - бар или дискотека. Няма да се допуска събирането на голям брой хорана открито. 

Приконстатирани нарушенията на общите условия ще бъде прекратявано правото наорганизаторите да продължат да осъществяват тази дейност. Натериторията на Слънчев бряг изток е въведено пълно видеонаблюдение, коетоработи през целия туристически сезон.Въведените правила и ред задвижение и услуги в к.к. Слънчев бряг са високо оценени от отговорнитеинституции в страната, грижещи се за сигурността, но също от дипломатическитепредставителства на различните държави, чиито граждани летуват в България.Откакто тези правила и норми действат, рязко се повиши мнението на туристите закурорта, което определено вдигна и неговият международен имидж, като едно доброи сигурно място за почивка в Европа. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега