Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството на Папандреу оцеля след вота на доверие

Правителството на Папандреу оцеля след вота на доверие

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу спечели вота на доверие в парламента и избегна предсрочните избори, за които настояваше опозицията, предадоха световните агенции.

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу спечели вота на доверие в парламента и избегна предсрочните избори, за които настояваше опозицията, предадоха световните агенции. Всичките 153 депутати на социалистическото правителство на Папандреу подкрепиха кабинета но управлението му като премиер изглежда наближава края си, отбелязва Ройтерс.

Вотът на доверие бе поискан от Папандреу, след като в  понеделник той обяви, че ще организира референдум по европейския спасителен финансов план, но в четвъртък се отказа от намерението си, след като планът за референдум предизвика паника на финансовите пазари и породи остри критики от  европейските лидери.

Вчера правителството официално съобщи, че  референдум по европейското кредитно споразумение няма да има. От присъстващите 298 депутати 153 гласуваха в подкрепа на  правителството, а 145 – "против".   Пред парламента Папандреу заяви, че не държи да запази  поста си и е готов да се оттегли от него. "Последното, което ме вълнува, е постът ми. Не ме интересува  дали ще бъда преизбран. Дойде време да се направи ново усилие.  Никога не съм възприемал политиката като професия", заяви премиерът преди вота на доверие.  

Очаква се днес Папандреу да посети президента на Гърция и да го информира за решението си да започне преговори за правителство на междупартийно сътрудничество. Новото правителство ще трябва да одобри бюджета за 2012 г. преразгледаната средносрочна Програма за финансова стабилизация до 2015 г., както и да завърши преговорите по участието на частния сектор в съкращаването на гръцкия държавен дълг.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега