Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството одобри проект на нов Закон за хазарта

С проектозакона се регламентират интернет залаганията
Правителството одобри проект на нов Закон за хазарта

Проектът е съгласуван с Европейската комисия и всички държави-членки на Европейския съюз. С проектозакона се регламентират Интернет залаганията и това е основната новост, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред медиите.

Правителството одобри проект на нов Закон за хазарта. Проектът е съгласуван с Европейската комисия и всички държави-членки на Европейския съюз.

С проектозакона се регламентират интернет залаганията и това е основната новост, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред медиите. Друга важна промяна е повишаване на изискванията за броя на игралните автомати в обектите. Целта е игралните зали да се изведат от жилищните квартали.

Предлаганата промяна има основно социална функция – превенция на ранно пристрастяване към хазартни игри, подчерта финансовият министър. По данни на Държавната комисия по хазарта около 20-25% от всички игрални зали в страната трябва да се съобразят с предложените изисквания.   За издаване на лиценз за организиране на хазартни игри чрез

Интернет проектът въвежда изискаване за наличие на петгодишен опит, натрупан от организатора или негови съдружници, или акционери с квалифицирано участие в организирането на съответната хазартна игра, придобит в страната или на територията на друга държава или юрисдикция, където е извършвана законно хазартна дейност.

Физическото разположение на комуникационното оборудване и на централния пункт, в който се намира централната компютърна система на организатора, трябва да е на територията на България или на територията на друга държава от Европейското икономическо пространство, предвижда проектозаконът.

Задължително е централната компютърна система на организатора да има система за регистрация и идентификация на участниците в игрите, както и автоматизирана система за съхраняване и подаване на необходимата информация до органите на НАП, включително и за подаване на информация в реално време за направените залози и изплатените печалби.

От операторите се изисква още открита сметка за депозиране на залози и изплащане на печалби в банка, която има право да извършва дейност на територията на България.   Проектът на Закон за хазарта е публикуван на страницата на Държавната комисия по хазарта и предстои да бъде разгледан от Народното събрание.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега