Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството ще работи в сътрудничество с националния омбудсман

Правителството ще работи в сътрудничество с националния омбудсман

Проф. Ковачева с тревога отбеляза големия ръст на жалбите от граждани, постъпили в нейната администрация през 2022 г. - над 15 000. Най-много сред тях са оплакванията от битовите услуги – ток, вода, топлофикация, но също така от дейността на частните съдебни изпълнители и на колекторските фирми.

Правителството ще работи в тясно сътрудничество с администрацията на националния омбудсман. За това се договориха на първата си среща премиерът акад. Николай Денков и омбудсманът проф. Диана Ковачева. 

Проф. Ковачева с тревога отбеляза големия ръст на жалбите от граждани, постъпили в нейната администрация през 2022 г. - над 15 000. Най-много сред тях са оплакванията от битовите услуги – ток, вода, топлофикация, но също така от дейността на частните съдебни изпълнители и на колекторските фирми. Решаването на част тези проблеми минава през законодателни промени, отбеляза националният омбудсман. 

Тя запозна министър-председателя със своето становище по Законопроекта за несъстоятелност на физическите лица, внесен в Народното събрание от служебното правителство. Според нея той трябва да включва също малките длъжници и да се разглежда успоредно с бъдещия Закон за събиране на вземания по потребителски договори – т.нар. закон за колекторските фирми. 

Омбудсманът има също бележки по готвения от служебното правителство проект за Закон за водоснабдяването и канализацията, който не обвързва цената на водата с нейното качество и въвежда допълнителна такса. 

Проф. Диана Ковачева запозна премиера с новите задачи, които й бяха възложени с приетия неотдавна Закон за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения. 

Омбудсманът ще одитира Комисията за защита на личните данни, към която се подават сигнали. За целта е необходимо да бъде увеличен капацитетът на неговата администрация. Министър-председателят акад. Денков приветства активността на националния омбудсман и изрази надежда за ефективна съвместна работа в бъдеще.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега