Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ученици от Бургас спечелиха първо място в петото издание на "Тийноватор"

Създадоха продукт за зареждане на батерия на телефона по време на излет или разходка
Ученици от Бургас спечелиха първо място в петото издание на "Тийноватор"

Free B е продукт, разработен от Антония Митева и Мирослав Кавръков от 9д клас на ППМГ, който предоставя възможност за зареждане на батерия на телефона по време на излет или разходка – закача се на презрамките на раницата и използва слънчевата енергия и топлината на тялото, за да гененрира енергия.

Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас спечелиха първо място в петото издание на "Тийноватор" - състезание, даващо шанс на ученици да влязат в ролята на предприемачи. На финалното състезание тази година 450 участници представиха 70 иновативни бизнес идеи, а жури от инвеститори и партньори на програмата отличи победителите. 

Снимка: Teenovator

На първо място се класира Free B на един от двата отбора от Бургас. Free B е продукт, разработен от Антония Митева и Мирослав Кавръков от 9д клас на ППМГ, който предоставя възможност за зареждане на батерия на телефона по време на излет или разходка – закача се на презрамките на раницата и използва слънчевата енергия и топлината на тялото, за да гененрира енергия. 

Призът за второ място взе Home Box Tea – чай от планински билки в биоразградима опаковка, която може да бъде посадена в почвата и от нея да поникне растение. Учениците от софийския отбор имаха и специален щанд на събитието, на който продаваха продукта си. 

Снимка: Teenovator

Третото място спечели идеята AgroRica Drone на ученици от Софийска Математическа Гимназия “паисий Хилендарски”. Това е смарт услуга в селксото стопанство, която извършва наблюдение и анализ на данни за състояние на обработваеми земи чрез дронове. Сред темите на презентациите се отличаваха както близки до ежедневието на учениците, като свободно време и забавления, образование, кариерно ориентиране, грижа за домашни любимци, така и посветени на хобита – спорт, автомобили, велосипеди, козметика и мода. 

 Имаше и немалко продукти и услуги, свързани със smart технологии, дигитализация, киберсигурност и криптовалути, електромобили, зелена енергия, споделена икономика и предлагайки екологично и социално ангажирани проекти. Някои от проектите засягат теми, отнасящи се до живота на хората с увреждания, менталното здраве и зависимостите. Сектори, в които учениците дават предложения за нови продукти и услуги, са още селското стопанство, архитектурата, ресторантьорството, туризмът, маркетингът и рекламата.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега