Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правят денонощен охранителен пункт на "Тагаревско ханче", заради шапа

Правят денонощен охранителен пункт на "Тагаревско ханче", заради шапа

Искане за компенсация не само за животновъдите, чийто животни ще бъдат умъртвени заради шапа край Средец, но и за тези, които търпят загуби в следствие на заповедта, забраняваща движението на животни и реализиране на продажби на пазара се очаква да бъде внесено утре на заседание на МС.

Искане за компенсация не само за животновъдите, чийто животни ще бъдат умъртвени заради шапа край Средец, но и за тези, които търпят загуби  в следствие на заповедта, забраняваща движението на животни и реализиране на продажби на пазара се очаква да бъде внесено утре на заседание на МС. Това съобщиха от канцеларията на областния управител на Бургас Константин Гребенаров, след среща на губернатора със засегнатите животновъди.  

Създава се  засилен контрол на движението на хора, животни, автомобили на територията на засегната община Средец. За това се договориха областният управител, главният ветеринарен инспектор Дамян Илиев, директорът на Агенция по храните-Бургас д-р Димитър Германов и директорите на ОД на МВР Бургас, Гранична полиция и Жандармерия.

Те взеха още решение да се  увеличи броят на Контролно пропускателните пунктове, денонощна охрана и цялостни проверки да се извършват на разклона за с. Горска поляна и с. Момина църква, разклона на с. Факия (Момина църква и Долно Ябълково), денонощен охранителен пункт ще има и на „Тагаревско ханче” (разклона за Голямо Буково), едновременно с това постоянни обходи ще правят екипи на Гранична полиция.

В засилените мерки се включват и органи на реда от област Ямбол. Превозните средства ще подлежат на щателна проверка, а опитите да бъде превозвана продукция (месо, мляко и млечни продукти) ще бъде изземвана. Свободно движещите се животни също ще бъдат конфискувани.

„Положението е изключително сериозно, като на война, и в тази връзка трябва стриктно да се спазват всички предписания на ветеринарните експерти, за да се ограничи разпространението на шап ”, категоричен е Гребенаров    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега