Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Празник на етносите в Експо център "Флора"

Празник на етносите в Експо център "Флора"

Пролетен “Празник на етносите” ще се състои този уикенд във Флората. Посетителите на фестивала ще имат възможността да се докоснат до фолклора, традициите, обичаите, кулинарията и културата на различните етноси и народности, живеещи на територията на България - българи, турци, арменци, татари, руснаци, украинци и др.

Пролетен “Празник на етносите” ще се състои този уикенд във Флората. Посетителите на фестивала ще имат възможността да се докоснат до фолклора, традициите, обичаите, кулинарията и културата на различните етноси и народности, живеещи на територията на България - българи, турци, арменци, татари, руснаци, украинци и др.

В експоцентъра ще има базар за храни, напитки, занаяти и сувенири ръчна изработка. Участници в събитието са читалищни колективи и самодейни групи от четири области на Източна България - Бургас, Варна, Добрич и Шумен.НЧ “Христо Ботев -1927” от с. Дюлино, Варненско и НЧ “Светлина - 1945” от с. Полк. Дяково, община Крушари, област Добрич ще се представят с фолклорна програма и етно трапеза с домашни специалитети от варненския и добруджанския регион.

Децата от НЧ “Хр. Ботев - 1933”, с. Трънак, община Руен, област Бургас, ще изпълнят турските народни танци “Езелли”, “Секе, секе” и народния обичай “Зюлюф кесим”, който разказва за женитбата на двама млади. На етно трапезата ще участват с местни кулинарни специалитети.Певческата фолклорна група “Добруджански гласове” от НЧ “Мевляна - 2012” - Добрич представя народни песни от турския и татарския етнос и ще предложи на гостите на празника прочутите сиропирани турски баклави.

Шуменското читалище “Съзнание - 1928” ще участва с местни автентични ястия и напитки от региона.В 11.30 часа на 1-ви април малките певци и гайдарджии при НЧ “Паисий Хилендарски” - Бургас ще открият празничната програма с песните “Колко са, мале, колко са”, “Мъри, Станку”, Дайчово хоро, ръченица и други изпълнения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега