Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пречиствателна станция и канализация за Ветрен и Банево

Пречиствателна станция и канализация за Ветрен и Банево

Очаква се тази година да започне строежът на канализация и пречиствателна станция за Ветрен, Банево и Минерални бани – стана ясно по време на обществените обсъждания на бюджет 2012 в двата бургаски квартала.

Очаква се тази година да започне строежът на канализация и пречиствателна станция за Ветрен, Банево и Минерални бани – стана ясно по време на обществените обсъждания на бюджет 2012 в двата бургаски квартала. Участие в тях взеха зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, зам.-кметът по евроинтеграция Атанаска Николова, директорът на териториална дирекция „Освобождение“ Мария Михалева,  общински съветници.         

Проектът на Община Бургас за изграждане на канализацията е готов и вече е подаден в Министерството на околната среда и водите. Във Ветрен Йорданка Ананиева запозна жителите на квартала и с реализацията на друг важен и мащабен проект, който трябва да започне в началото на лятото.

Той включва консервация, реставрация и социализация на древния град „Аква Калиде – Термополис” в района на Минералните бани и банята на Сюлейман І Великолепни от 16-и век, намираща се между Ветрен и Банево. Проектът включва още обособя      ване на етнографски и музеен комплекс и благоустрояване на пространството. Идеята е зоната да се развие и превърне в атрактивна туристическа дестинация.

През 2012-та ще стартира изграждането на нова детска градина в кв. Банево. Ремонт предстои да бъде извършен и на детската градина във Ветрен. Там ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност – саниране, смяна на дограма и газификация, с което значително ще се подобрят условията за отглеждане на децата и ще се намалят разходите за отоплението й.

Предвидено е още обособяване на велоалея от Ветрен до Минералните бани, екопътека в парка и покритие на новия басейн там. Предстои проектиране и изграждане на светофар в квартала на кръстовището Бургас – София – Минерални бани. Довършване на предпазния парапет край пътя, легнал полицай или предупредителен пътен знак на алеята между МБАЛ „Дева Мария“ и детската градина, подобряване почистването на квартала и ремонт на улиците, искат жителите на Ветрен.

Довършване на спортното игрище, нова детска площадка и ограждения на гробищния парк са исканията на жителите на Банево. Цялостен ремонт на улиците в двата квартала ще бъде извършен едва след полагане на канализацията. Останалите предложения ще бъдат взети под внимание преди проектобюджета да бъде гласуван от Общинския съвет.

Днес публичните обсъждания на бюджет 2012 продължават с жителите на квартал „Лозово“ в читалището от 18.00 часа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега