Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предадоха на съд 28-годишен мъж, причинил смъртта на двама при нелегални автогонки

Предадоха на съд 28-годишен мъж, причинил смъртта на двама при нелегални автогонки

Николай Ф. е обвинен в убийство по непредпазливост на повече от едно лице и причиняване на средна телесна повреда на трето.

Сливенската окръжна прокуратура предаде на съд 28-годишен мъж, причинил смъртта на двама души при нелегални автомобилни гонки на територията на летище "Бършен". Николай Ф. е обвинен в убийство по непредпазливост на повече от едно лице и причиняване на средна телесна повреда на трето.

Инцидентът се случил на 21-ви февруари 2016-а година. Зад волана на леката кола с марка "Мерцедес" е бил именно подсъдимият Николай Ф. Тримата пострадали имали интерес към автомобилните състезания и решили да отидат на организираните в интернет нерегламентирани гонки.

Покойните Невен Б. и Галин Д., заедно с пострадалия Драгомир Б., потеглили около 11:00 часа. Пристигнали на летището два часа по-късно и, въпреки поставените на пътя забранителни знаци, навлезли с автомобила на пистата. На входа, както и по самата писта, се движели множество автомобили с различна скорост и в различна посока.

След като навлезли на пистата, пострадалите на предните два седалки Невен и Галин отключили и премахнали предпазните колани. Първият от тях продължил да управлява автомобила с невисока скорост (около 60 км/ч.) в дясната част на пистата в посока от запад на изток.

Приблизително по същото време в района на летище „Бършен“ пристигнал и подсъдимият с управлявания от него лек автомобил „Мерцедес“. След кратко движение по пистата и направен обратен завой, подсъдимият потеглил в посока към входа на летището (посока изток – запад), като постепенно увеличил скоростта на движение на управлявания от него автомобил до 150 км/ч.

Поледвал сблъсък между двете коли. Двамата мъже, пътуващи на предната седалка, починали на място, а подсъдимият, пътуващият с него Николай Н. и пострадалия Драгомир Б. получили по-леки травматични увреждания и били откарани за оказване на медицинска помощ в сливенска болница.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 17-и ноември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега