Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предизборният щаб на КБ докладва нарушения в областта (Обновена)

Предизборният щаб на КБ докладва нарушения в областта (Обновена)

Три жалби за нарушения са изпратили от Областния и Общински предизборен щаб на Коалиция за България. Два от сигналите се отнасят до случаи в град Бургас, а третия за случай в Царево.

Три жалби за нарушения са изпратили от Областния и Общински предизборен щаб на Коалиция за България. Два от сигналите се отнасят до случаи в град Бургас, а третия за случай в Царево.

В първата жалба се посочва, че автомобил на Обществен ред разнася храна и вода на членовете на СИК от ПП ГЕРБ, в училища в кв. "Сарафово" и кв. "Меден Рудник".

"Получихме едновременно сигнали и от двата квартала, че средства на общинската администрация, включително логистични, се използват за подпомагане на членове на СИК от основните ни партийни опоненти. Не е редно да се ангажират общински средства за тази цел. Това е един вид злоупотреба с власт. И ние разнасяхме храна и вода сутринта, но с коли на симпатизанти. Надявам се тези сигнали да не се потвърдят", коментира на нарочна пресконференция общинският председател на БСП - Евгений Мосинов.

В друга жалба е сигнализирано за действията на председателя на СИК 02-04-00-136 в Бургас, който отказва информация за членовете на СИК на застъпник от КБ. Кандидатът за евродепутат от групата на КБ - Николай Тишев поясни, че проблемът се наблюдава в няколко от секциите в града, след като част от застъпниците не са получили удостоверения от РИК. Част от тях не са допуснати, тъй като от СИК не са провели съответните проверки дали тези хора имат статут на застъпници.

Третата жалба е подадена от народния представител от групата на КБ .- Атанас Зафиров. По негови данни, тази сутрин в 10 ч. е констатирано, че Йордан Христов - специалист по интеграция на малцинствата към Община Царево, води организирано роми да гласуват.  

От КБ са внесли и жалба по отношение на СИК в община Руен, където в състава на изборната комисия е бил включен общински съветник. Друг сигнал на областния предизборен щаб на КБ гласи, че избиратели са получили смс-и с агитационно съдържание с подател с име GERB.

Евгений Мосинов сподели и за още един сигнал, че член на мобилната секция в МБАЛ е обикалял отделенията в лечебното заведение, за да приканва хората да упражнят правото си на глас.

Жалбите са входирани в РИК, откъдето се извършват необходимите проверки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега