Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представиха супермодерната и разширена система за видеонаблюдение в община Несебър /Снимки/

Представиха супермодерната и разширена система за видеонаблюдение в община Несебър /Снимки/

Системата за видеонаблюдение беше представена днес от кмета на общината Николай Димитров, директора на Областната дирекция на МВР ст. комисар Емил Павлов и началника на полицейското управление в Несебър гл. инспектор Коста Кирязов.

Близо 100 нови камери, монтирани на възлови пътни участъци ще следят трафика в Несебър и ще са в помощ на полицията при  разкриване и предотвратяване на криминални деяния. Новоизградената система за видеонаблюдение, надгражда съществуващата, като вече обхваща всички входно-изходни артерии в общината. Освен че в реално време следят движението, камерите разпознават регистрационните номера на колите. Притежават способност и за лицево разпознаване на водачите. 



Системата за видеонаблюдение беше представена днес от кмета на общината Николай Димитров, директора на Областната дирекция на МВР ст. комисар Емил Павлов и началника на полицейското управление в Несебър гл. инспектор Коста Кирязов.



"Видеонаблюдението, което община Несебър използва,  е едно от най-съвременните в България. Може би е най-модерното. 91 камери, сред тях за автомобили, с лицево разпознаване, с метаданни, за пространствено разпознаване. Община Несебър го надгражда през годините. С него са обхванати най-важните точки от входа и изхода на цялата община, в градската среда. Община Несебър е общината, която посреща най-много туристи през летния туристически сезон и тук през лятото е съсредоточен много криминален контингент. Затова ние, съвместно с полицейското управление, съдействаме за спокойствието на всички туристи и всички пребиваващи на територията на общината. За нас е удоволствие тази нова система за видеонаблюдение да бъде от полза за всички нас, за да може лятно време да бъдат спокойни всички туристи и всички посетители на Несебър". Това коментира кметът Николай Димитров при официалното представяне на системата.



Стана ясно, че инвестицията е за над 500 хил. лева. Като голямо предиство на видеосистемата бе посочена възможността полицаите да издирват автомобили само по зададен номер. Освен това няма необходимост от постоянно наблюдение на мониторите в контролния център, тъй като система издава аларма в момента, в който засече търсеното превозно средство. По думите на кмета Димитров системата може да заснема дори номерата на автомобили,  които се движат със скорост до 300 км/ч, както и лицата на хората, които са в съответните превозни средства. 



Ст. комисар Павлов коментира от своя страна, че "изграденото и надграденото видеонаблюдение ще бъде от изключителна полза както за охрана на обществения ред на територията на община Несебър, така и за разкриването на престъпления и даже вече дава резултат, като имаме няколко разкрити престъпления, извършени на територията на общината". 



"На първо място искам да отбележа, че община Несебър и РУ Несебър са пример за много добро взаимодействие назад във времето и към момента. Община Несебър подпомага изключително много дейността на полицията по охрана на обществения ред и противодействие на престъпността. Знаете, че през летния сезон РУ Несебър, може би, е най-натовареното РУ за цялата страна, тук има изключително много туристи, но освен туристи има и криминален контингент, който  цели извършването на престъпления. Изграденото и надграденото видеонаблюдение ще бъде от изключителна полза както за охрана на обществения ред на територията на община Несебър, така и за разкриването на престъпления и даже вече дава резултат, като имаме няколко разкрити престъпления, извършени на територията на общината", сподели още ст. комисар Павлов. 



"Системата работи вече около 20 дни и за този период имаме разкрити 7 престъпления – 5 кражби, 1 нанесена средна телесна повреда и едно ПТП, с избягал от местопроизшествието водач. През летния период ние работим с 4 оперативни групи, които дават 24-часови дежурства. Системата ще е изключително полезна поради факта, че след получаване на сигнал за нарушение на обществения ред, тези дежурни, могат да използват видеостената и системата и да ръководят действията на полицейските сили на терен", заяви началникът на РУ-Несебър гл. инспектор Коста Кирязов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега