Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преференцията в бюлетината - в кръгче

Преференцията в бюлетината - в кръгче

В изборната бюлетината номерата на кандидатите, чрез които ще се отбелязват преференциите, ще бъдат оградени в кръгче, а не в квадратче, за да се различават от номерата на партиите. Това решиха депутатите, като приеха окончателно промените в Изборния кодекс.

В изборната бюлетината номерата на кандидатите, чрез които ще се отбелязват преференциите, ще бъдат оградени в кръгче, а не в квадратче, за да се различават от номерата на партиите. Това решиха депутатите, като приеха окончателно промените в Изборния кодекс.

Както Ви съобщихме вчера, ДПС внесе предложение за поправка в Изборния кодекс, с която да се промени структурата на интегралната бюлетина за евроизборите през май. Предложението беше направено от Четин Казак и беше прието при прегласуване, поискано от Мустафа Карадайъ от ДПС. При първоначалното гласуване 45 депутати бяха „за”, 20 бяха „против”, а 25 се въздържаха. При прегласуването обаче 65 от ДПС, БСП и ГЕРБ подкрепиха предложението, 23 бяха „против”, а 19 се въздържаха.

Основният мотив на Казак да поиска промяната е, че ако и преференцията се отбелязва в квадратче, това ще обърка избирателите.Според приетия през март кодекс вляво на бюлетината ще са изписани имената на партиите с поредните им номера, а вдясно само номерата на кандидатите, чиито имена ще бъдат изложени на видно място в изборното помещение, като и двата номера ще са оградени в квадратчета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега