Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Денков: „Хамас“ трябва да бъде изкоренена

Премиерът Денков: „Хамас“ трябва да бъде изкоренена

Премиерът добави също, че в момента няма непосредствена опасност от засилен миграционен натиск по границите ни.

Очаква се днес да бъде получена актуална информация от службите за сигурност, но за момента няма нова обезпокоителна информация. Това заяви премиерът Денков пред журналисти днес. Както стана ясно, днес ще се проведе редовно заседание на Съвета по сигурността към МС. 

Денков заяви, че при необходимост  ще бъде организиран полет до Израел с правителствения самолет, но към момента такава няма. 

Премиерът добави също, че в момента няма непосредствена опасност от засилен миграционен натиск по границите ни. 

"Ясно е, че "Хамас" трябва да бъде изкоренена, тъй като тя носи терористичния заряд в себе си, но в същото време трябва да е ясно, че има мирни, невинни жители и трябва да се търси тяхното представителство и тяхната защита, за да може да се създаде устойчив мир. Това е в момента борбата - как да изчезне "Хамас", за да може да се успокоят страстите и да се потърси устойчиво решение.", заяви Денков. 

Относно информациите за български граждани намиращи се на територията на ивицата Газа, министър-председателят заяви: "Част от гражданите, които са в ивицата Газа - няма връзка с тях, така че няма как в момента да се предприеме акция по тяхното извеждане", По думите му няма точна информация за колко души става въпрос. "Ясно е, че в момента там няма стабилна комуникация, така че трябва ситуацията да се успокои и да се види как може тези хора да излязат", допълни той. 

Денков добави, че няма как България да организира сама хуманитарен коридор. "България сама трудно би могла да успее да организира такива коридори, но участва много активно, като част от общите европейски усилия", заяви Денков. 

Премиерът коментира и темата с възможната бежанска вълна и влиянието, което тя може да окаже спрямо членството на страната ни в Шенген. Според него единственото стабилно решение е защитата на външните граници, а според Денков България се справя добре в момента, но трябва да сме подготвени за по-тежко развитие на бежанската вълна. Премиерът увери, че такава непосредствено не се очаква, но всичко зависи от това как ще се развият през следващите дни и седмици събитията в Израел и Газа.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега