Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Донев: Ще въведем механизъм за наблюдение и контрол на цените

Премиерът Донев: Ще въведем механизъм за наблюдение и контрол на цените

Има разлика между цените от производителя през търговеца до щанда в магазина, разликите са от 20 до 30% и повече. Това заяви на брифинг служебният премиер Гълъб Донев.

Има разлика между цените от производителя през търговеца до щанда в магазина, разликите са от 20 до 30% и повече. Това заяви на брифинг служебният премиер Гълъб Донев. „Ще въведем ежедневен механизъм за наблюдение и контрол по цялата верига на доставките от производителя до щандовете“, добави Донев и отбеляза, че няма да се намесват в свободния пазар в честните практики. 

„Ще покажем нелоялните търговски практики. Виждате, че цените на дребно, това, което излиза като информация и стоките, които се наблюдават, основните хранителни стоки - варива, меса, зърнени продукти, Комисията по стоковите борси и тържищата, на тези 27 продукта цените са едни, в магазините на дребно цените нарастват неимоверно много. Трябва да се направи анализ каква е причината за това нарастване на цените, защо е толкова голяма ножицата. Тогава, когато вкараме и потребителя в целия този контролен механизъм и механизъм за наблюдение от страна на държавата, ще имаме основанието за това да прилагаме съответните санкционни механизми“, коментира Донев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега