Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Главчев: Свършихме си работата като служебен кабинет

Премиерът Главчев: Свършихме си работата като служебен кабинет

Наред с организирането на честни и прозрачни избори, министър-председателят открои част от постигнатото от служебното правителство от началото на мандата досега.

Свършихме си работата, за която бяхме създадени като служебен кабинет съгласно конституционните разпоредби. Не съм привърженик да хваля себе си и колегите си, но мисля, че може да не се срамуваме от това, което правихме близо три месеца. Това заяви премиерът Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание.  

Наред с организирането на честни и прозрачни избори, министър-председателят открои част от постигнатото от служебното правителство от началото на мандата досега. Главчев посочи двойно по-бързото разчистване на терена на Националната детска болница, което дава възможност реалното строителство да започне от началото на следващата година. Допълнително бяха осигурени и 1 млн. лв. за дооборудване на медицинския хеликоптер, за да бъде годен за планинско спасяване без да е необходимо кацане. 

Увеличението на пенсиите с 11 % от 1 юли и изплащането в пълен размер от близо 300 млн. лв. на „украинската помощ“ за земеделците също бяха откроени от премиера. Главчев припомни, че правителството осигури и 80 млн. лв. за висшите учебни заведения, като по-голямата част от средствата са за повишаване на заплатите на преподавателите. 

За първи път в своята петдесетгодишна история АЕЦ „Козлодуй“ заработи с алтернативно гориво. В мандата на служебния кабинет бяха подписани и ключови договори за изграждането на Вертикалния газов коридор. Започна също активна работа по модернизацията на граничните пунктове, като фокусът беше границата ни с Турция, която има перспективата да се превърне в най-натоварената в света само след няколко години.

Премиерът Димитър Главчев изтъкна, че кабинетът вече е внесъл в Народното събрание законопроектът за въвеждане на еврото в България. Наред с това страната ни за първи път получи конкретен срок за присъединяването си към ОИСР – до края на 2025 година.

„Казахме, че ще следваме избрания път на България от много правителства преди нас. И това го правим – 20 години сме член на НАТО, всички казват, че сме надежден и лоялен партньор. В ЕС също стоим много добре“, добави министър-председателят. Главчев припомни, че на Европейския съвет миналата седмица лично е поставил много категорично темата за Северна Македония. „Кандидат-членките за ЕС задължително трябва да спазват всички ангажименти, които са поели“, заяви Главчев и отбеляза, че в нашата позиция за първи път се е включила и Гърция. 

„Не се хвалим, това са фактите“, заяви още министър-председателят. Премиерът Главчев припомни сентенцията, според която ако има два пътя, трябва да избереш по-трудния. Според него именно този избор са направили той и министрите, ставайки час от служебния кабинет – поели са по по-трудния път, който обаче води до по-добри резултати.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега