Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът: Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото изглежда

Премиерът: Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото изглежда

Според Денков напрежение, спорове и интереси, с които правителството трябва да се справя, винаги ще има, но голямото мнозинство в Народното събрание и мнозинството от целия български народ, по думите му, подкрепяли общата цел на кабинета

Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото изглежда по медиите в предизборна ситуация. Това заяви премиерът акодемик Николай Денков на бизнес закуска с Американската търговска камара по случай 120 години от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ. Според него напрежение, спорове и интереси, с които правителството трябва да се справя, винаги ще има, но голямото мнозинство в Народното събрание и мнозинството от целия български народ, по думите му, подкрепяли общата цел на кабинета.

Денков посочи, че не е случайно, че вицепремиерът Мария Габриел и ключови министри от кабинета са в САЩ за Втората сесия на Стратегическия диалог България-САЩ."Основната цел на правителството е да се интегрираме през следващите години напълно в европейските и евроатлантическите структури. Приоритетите Шенген, влизането в Организация за икономическо сътрудничество и развитие, в еврозона, сътрудничество с ЕС, със САЩ - това е насочено към развитието на България като нормална европейска държава. За постигането на тази цел ще действаме прагматимно. Имаме ясен и конкретен план, работим в екип, за да реализираме тези задачи", каза премиерът Николай Денков.

Американските компании са на четвърто място сред чуждестранните инвеститори в България. Това каза Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България по време на бизнес закуска с премиера акад. Николай Денков и министри от правителството."През 2018 г. когато публикувахме първата версия на този доклад, САЩ беше на 6-то място сред чуждестранните инвеститори в България. Присъствието на американските компании обаче се увеличи през годините и САЩ вече е на 4-то място. Преките чуждестранни инвестиции сега възлизат на 5,4 млрд лева сега".

Източник: БНТ
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега