Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Петков: Ние сме от групата на най-приятелските и най-подкрепящите Украйна държави

Премиерът Петков: Ние сме от групата на най-приятелските и най-подкрепящите Украйна държави

Министър-председателят заяви, че по време на срещата си с американския президент Джо Байдън са обсъдили борбата с корупцията.

„България е сред страните, които твърдо подкрепят Украйна и това беше ясно казано снощи от президента Зеленски, който ни благодари“, заяви пред медии премиерът Кирил Петков преди началото на втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел. Българският министър-председател съобщи, че украинският президент Володимир Зеленски се е включил във вчерашното заседание на европейските лидери чрез онлайн връзка и е благодарил на България за оказаната помощ. „Ние сме от групата на най-приятелските, най-подкрепящите Украйна държави“, допълни премиера Петков. 

Министър-председателят заяви, че по време на срещата си с американския президент Джо Байдън са обсъдили борбата с корупцията. „Корупцията може да бъде инструмент за влияние на Путин в страните на Балканите. Като пример посочих „Турски поток“, който струваше милиарди на всички нас. Затова е важно сега Балканите да останат стабилни“, посочи Кирил Петков. 

Запазването на сигурността и стабилността на Западните Балкани е била и сред обсъдените теми на снощното заседание на лидерите в Брюксел. Петков подчерта, че българското правителство работи активно по тази тема. „България има своята роля, защото европейският път на Република Северна Македония и на Албания са част от тази стабилност“, заяви премиерът Кирил Петков. 

 Днешните разговори между европейските лидери ще бъдат фокусирани върху цените на газа и петрола. „Тези цени влияят директно върху цените на тока и цената на хляба и олиото. Затова е важно да успеем да намалим цените от трети доставчици, така че българските потребители да не са обект на галопиращата инфлация“, подчерта премиерът Петков. 

Министър-председателят изтъкна като приоритет в работата на правителството изграждането на газовата връзка Гърция-България за диверсификация на източниците на газ. „Чрез този проект ще можем да получаваме и втечнен газ. Това е приоритет на цяла Европа“, посочи Кирил Петков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега