Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преподавател по физическо спаси кръста в Созопол /Снимки/

Преподавател по физическо спаси кръста в Созопол /Снимки/

Сред 20-те смелчаци най-бърз бе 29-годишният Стелиян Илиев, който извади кръста от морето.

Богоявленският кръст по традиция беше хвърлен в морето от Отец Димитър, който тази година преди ритуала пръв влезе и освети водите. Сред 20-те смелчаци най-бърз бе 29-годишният Стелиян Илиев, който извади кръста от морето. Той е от Созопол и е преподавател по физическо възпитание в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в града и вади богоявленския кръста за трети път.


Снимка: Община Созопол

По созополска традиция първият уловил кръста го разчупва на две и хвърля отново едната част още по-навътре в морето. Вторият „спасител“ на Светия кръст бе 18-годишният Димитър Каракачанов, който също е созополчанин. Ритуалът приключи с мъжко хоро във водите на Черно море.Тази година освен българи, в него се включиха трима украинци и един австралиец. Най-младият участник бе 17-годишен, а най-възрастният – на 47. Всички те получиха парични награди от Кмета Тихомир Янакиев за своето участие, като първенците Стелиян и Димитър получиха най-големите награди.

Снимка: Община Созопол

Днешният Йордановден в Созопол започна с литургия, водосвет и литийно шествие от храм "Св.вмчк Георги Победоносец" до централния плаж, където да почетат традицията се бяха събрали десетки жители и гости на града. В честванията се включиха кметът Тихомир Янакиев, зам.-кметовете на Община Созопол, общински съветници и общественици.С приветствие към присъстващите се обърна кметът Тихомир Янакиев, който пожела на всички най-вече здраве и честити празника на всички именици.

Обръщение към миряните отправи и отец Димитър, който пожелава вяра, упование и надежда. „За да живеем в един по-добър свят, трябва да загърбим собствения си егоизъм, да умеем да „влизаме в обувките“ на своите близки, които Бог ни дарява в дневния ни път. Нека Божията милост, радост и благоденствие да бъде във всеки един дом“, допълни той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега