Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

17-годишен ученик спаси Кръста в Бургас /Снимки и Видео/

17-годишен ученик спаси Кръста в Бургас /Снимки и Видео/

Навръх Богоявление от Моста в морския град скочиха 62-ма участници, които се съревноваваха за свещения символ.

17-годишният Андрей Георгиев се пребори с десетки смелчаци и спаси Кръста в Бургас, предаде репортер на PoligrafF.net. Навръх Богоявление от Моста в морския град скочиха 62-ма участници, които се съревноваваха за свещения символ. Най-възрастният сред тях бе на 70 години, а най-младите бяха 16-годишни младежи. Сред куражлиите днес имаше двама именици и 1 рожденик.





 Андрей бе най-бърз и съобразителен и успя първи да стигне до Кръста и да го извади от студените води на Черно море. Ученикът от Руската гимназия сподели, че е състезател  по водна топка в клуб "Арена Бургас".


"Чувството бе уникално и не може да се опише. Пожелавам на всички да са живи през цялата година и да имат здраве, щастие и късмет", каза пред журналисти  Георгиев, който скача за кръста за втора поред година.




След церемонията по спасяването на Кръста, официалните лица се отправиха към бюст-паметника на Христо Ботев в Морската градина. Те, заедно с десетки граждани, поставиха цветя и почетоха 175-ата годишнина от рождението на великия български революционер, общественик, поет, журналист и родолюбец. 

Честванията за Богоявление започнаха рано сутринта с Празнична света литургия в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, водена от агатополския епископ Йеротей.Веднага след нея, по стара традиция православното духовенство извърши водосвет на бойните знамена на частите от Бургаския гарнизон на площада пред катедралния храм. 




В събитията, посветени на Богоявление, се включиха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, общественият посредник Тодор Стамболиев, заместник-кметовете Йорданка Ананиева, Диана Саватева, Весна Балтина, Красимир Стойчев, общински съветници и представители на местната и държавна власт.

Още снимки може да намерите на официалната ни фейсбук страница - ТУК!

Публикувахте от PoligrafF.net в Петък, 6 януари 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега