Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преустановяват плановите операции в Бургас

Кметовете в областта ще решават за нови мерки в общините си
Преустановяват плановите операции в Бургас

Членовете на щаба, сред които и 13-те кмета на общини в област Бургас, изказаха противоположни мнения относно необходимостта от въвеждане на по-строги мерки. В тази връзка всеки от тях ще има правото да въвежда мерки по места, спрямо спецификите на конкретната община, броя на заболелите и др.

Увеличиха болничните легла в област Бургас за лечение на по-леки случаи на COVID-19. Към днешна дата броят им е 219. Още четири лечебни заведения се включват в борбата със заболяването -  МБАЛ "Лайф Хоспитал", МБАЛ "Д-р Маджуров", МБАЛ "Сърце и мозък", КОЦ Бургас. Това стана ясно по време на редовно заседание на Областния щаб за борба с  COVID-19. 

По данни на РЗИ Бургас 15 са болничните заведения на територията на област Бургас, които приемат за лечение болни от  COVID-19. Броят на интензивните легла е 67(от тях 14 за COVID болни), а на тези за по-лека форма на протичане на болестта - 219. Отново по данни на здравната инспекция към настоящия момент са регистрирани 1600 случая на положителни за  COVID-19. От тях 128 са хоспитализирани в болнични заведения, 737 са на домашно лечение, 709 е броят на излекуваните, 25 са починалите. 

На този етап са преустановени плановите операции, но плановият прием на пациенти продължава. 53 учители от училищата в  област Бургас и 9 в детски градини са с положителни проби за  COVID-19, 48 са положителните  ученици. Запазва се добрата тенденция от минали седмици, а именно малък е броят сред най-малките, дали положителни резултати за заболяването - 2. Карантинираните ученици са 962, а броят на карантинираните деца в детски градини  е 168.         

Засилени проверки за спазване на мерките извършват от ОД на МВР  на територията на област Бургас. Само за седмица са проверени 145  магазина, 21 заведения, МОЛ-те, игрални зали. Съставени са 32 протокола и 13 акта. Членовете на щаба, сред които и 13-те кмета на общини в област Бургас, изказаха противоположни мнения относно необходимостта от въвеждане на по-строги мерки. В тази връзка всеки от тях ще има правото да въвежда мерки по места, спрямо спецификите на конкретната община, броя на заболелите и др. Допълнителни общи мерки, които да са в сила за всички общини, на този етап няма да бъдат вземани.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега