Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Превозвачи и АПИ се споразумяха, ограниченията за тировете в жегите падат

Превозвачи и АПИ се споразумяха, ограниченията за тировете в жегите падат

Представители на Съюза на българските транспортни работници и Агенция "Пътна Инфраструктура" успяха да стигнат до консенсус. Това лято, въведеното миналата година ограничение на движението на тежкотоварните автомобили в жегите няма да влезе в сила, съобщиха от браншовата организация.

Представители на  Съюза на българските транспортни работници и Агенция "Пътна Инфраструктура" успяха да стигнат до консенсус. Това лято, въведеното миналата година ограничение на движението на тежкотоварните автомобили в жегите няма да влезе в сила, съобщиха от браншовата организация.

Припомняме Ви, че превозвачите готвеха масови протестни действия, в случай че властта не отмени издадената от Агенция “Пътна инфраструктура” и ГД “Национална полиция” миналата година заповед. Ограничението важеше при жеги над 35 градуса, за времето от 13 до 21 часа. Целта бе да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото повишение на температурите през летните месеци. 

Превозвачите обаче смятат, че заповедта създава повече проблеми, отколкото да решава такива. Най-големият проблем е здравословното състояние на водачите, които при забраната трябваше да стоят с часове край пътя, без да има условия за това.

Другата тема, по която АПИ и СБТР се споразумяха, е другото ограничение за тежкотоварните автомобили, което бе въведено миналата година - спирането на тировете всеки петък и неделя. Въвеждат се гъвкави ограничения на движението съобразно интензивността на трафика. Такива ограничения ще бъдат налагани в определени участъци от първокласната пътна мрежа с висок риск от ПТП и участъци с висока натовареност на трафика.

Всичко това ще бъде указано с карта на сайта на АПИ. Всички автомагистрали се освобождават от ограничения в празничните и почивни дни. Договореностите, постигнати на работната среща, ще въведени до една седмица със съответните нормативни документи, информират още от СБРТ. Съвместно с АПИ и КАТ - Пътна полиция ще бъде изготвена програма под формата на брошура за ограниченията през цялата следващата година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега