Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

През 2018-а България ще бъде домакин и на Световното по художествена гимнастика

През 2018-а България ще бъде домакин и на Световното по художествена гимнастика

България спечели правото да приеме и още един спортен турнир през 2018-а година - Световното първенство по художествена гимнастика. То ще се проведе в дните между 10-и и 16-и септември в София.

След като си подели домакинството на Световното по волейбол с Италия, България спечели правото да приеме и още един спортен турнир през 2018-а година - Световното първенство по художествена гимнастика. То ще се проведе в дните между 10-и и 16-и септември в София, зала "Арена Армеец", съобщават от Международната федерация по гимнастика (МФГ). Година по-рано, през ноември 2017-а столицата ни ще приеме и Световното първенство по гимнастика на трамплин.

"България има дългогодишна и историческа гимнастическа история, най-вече в областта на художествената гимнастика, и за нас е удоволствие да видим, че Българската федерация продължава да поема инициативата в организирането на световни първенства. С тези два турнира, София наистина намери мястото си на гимнастическата карта за следващия Олимпийски сезон", заяви Бруно Ганди, президент на МФГ.

"След 31 години, българските почитатели на най-женствения спорт, донесъл им толкова много радост и гордост с десетките си световни, европейски и олимпийски медали, отново ще станат свидетели на грандиозен спортен спектакъл, който ще доведе елитът на световната художествена гимнастика в България", написа от своя страна председателят на българската федерация - Илиана Раева.

Тя поздрави всички отбори, клубове, треньори, състезатели и приятели на българската гимнастика и определи домакинството ни като стимул за бъдещите успехи на този спорт у нас.

"През последните няколко години поредното поколение "Златни момичета" донесе нова вълна от златни медали от Световни и Европейски първенства, Световна титла и много положителни емоции, с което се утвърдихме като един от най-успешните спортове в България! Високата оценка на чуждестранните ни колеги за класата и мястото сред Световния елит ни уверява, че посоката на развитие е възходяща и бъдещето на любимия ни спорт ще достига нови върхове", заяви още Раева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега