Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

През Бургас минава най-дългият товар за годината

През Бургас минава най-дългият товар за годината

Мащабна логистична операция започва тази сутрин по улиците на Бургас. В рамките на три дни от Пристанище Бургас до "Лукойл Нефтохим Бургас" ще бъдат транспортирани специализирани едрогабаритни детайли за хидрокрекинг инсталацията в бургаската рафинерия.

Мащабна логистична операция започва тази сутрин по улиците на Бургас. В рамките на три дни от Пристанище Бургас до "Лукойл Нефтохим Бургас" ще бъдат транспортирани специализирани едрогабаритни детайли за хидрокрекинг инсталацията в бургаската рафинерия.

Всеки товар ще се придвижва по график, съгласуван с Община Бургас. По улиците на града ще бъде превозена 50-метрова амонячна колона (NH3 Stripper) с тегло 122,5 тона. Това е най-дългият товар за рафинерията, който ще бъде транспортиран тази година от Пристанище Бургас.   Цялата товарна композиция е дълга 60 м, има 18 оси, с общо 72 колела. Заедно с детайла композицията тежи 200 т.

Придвижването по улиците на оживения морски град ще стане с минимална скорост, като по пътя на платформата ще се редят плоскости, за да се предпази градската инфраструктура –  електропреносната и газопреносна мрежа, водоснабдителните кранове и т.н. Очаква се товарът да пристигне до местоназначението си за 3 до 4 часа.  

По време на операцията поетапно ще бъде спирано ел. захранването на въздушната електропреносна мрежа в определени отсечки.   Полицейски ескорт ще задържа и отклонява другите превозни средства, като създаде временна организация на движението по маршрута: Порт Бургас - ул. ”Константин Фотинов” – ул. „Булаир” – бул. „Демокрация” – бул. „Стефан Стамболов” – ул. „Проф. Яким Якимов”-  9008 – път BGS – 1030 – път ІІІ-6008 в посока „Лукойл Нефтохим Бургас” АД.  

Акцията ще продължи на 28 и 29 септември, когато ще бъдат транспортирани останалите детайли, сред които два детайла с дължина 11,5 м и 14,4 м. Операцията се организира от варненската фирма Бон Марин.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега