Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

През май ни очакват температури от 5-10 градуса до 29-34 градуса

През май ни очакват температури от 5-10 градуса до 29-34 градуса

Отново прогнозират дъжд и бури за 24 май.

През май температурите ще бъдат около и над нормата. Това прогнозира синоптикът от НИМХ към БАН Красимир Стоев за БНТ. Най-ниските температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а най-високите ще достигнат стойности от 29-34 градуса.

В по-голямата част от страната средната месечна температура ще бъде межде 16 и 19 градуса. Малко по-прохладно ще остане по морето, където живакът ще се движи около 15-16 градуса. Колкото до валежите, в западната половина от страната те ще бъдат около и над нормата, а в източната - около и под нормата.

Пъстро и динамично ще бъде времето в първите 10 дни от новия месец. Ще преобладава слънчево време, с дъждове и гръмотевици в следобедните часове. Преобладаващите максимални температури ще бъдат предимно между 25 и 30 градуса. През периода 4-10 май въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и с временно усилване на вятъра. Очакват се и градушки. Температурите слабо ще се понижат.

В началото на второто десетдневие се очаква временно стабилизиране на атмосферата. Ще има повече слънчеви часове, а превалявания се очакват само на отделни места в планинските райони. Температурите слабо ще се повишат. В средата и в края на десетдневието отново времето ще е неустойчиво с развитие на купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни валежи, с гръмотевични бури и градушки. 

През третото десетдневие температурите относително ще се повишат. Ще се задържи неустойчиво, с повече слънчеви часове преди обяд и с краткотрайни превалявания и гръмотевични бури след обяд и преди полунощ. По-значителни и на повече места ще са явленията в Западна и Централна България.

И тази година поне на част от абитуриентите ще им се наложи да включат и чадър в тоалета си за бала. Интензивни валежи се очакват на 21-ви май, в периода от 24 до 26 май, както и в края на месеца.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега