Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът: България се нуждае от дългосрочна стратегия за развитие на икономиката

Президентът: България се нуждае от дългосрочна стратегия за развитие на икономиката

Това заяви президентът Румен Радев, който проведе среща на „Дондуков 2“ със служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и представители на Експертния съвет за икономически анализи в България.

Необходима е дългосрочна, всеобхватна стратегия за развитие на българската икономика, основана на задълбочен експертен анализ, която да надхвърля ограничения мандат на дадено правителство. Това заяви президентът Румен Радев, който проведе среща на „Дондуков 2“ със служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и представители на Експертния съвет за икономически анализи в България.

Съветът, в който на доброволни начала участват водещи икономически специалисти, има за цел да предоставя на обществото и институциите позиции, становища и предложения за икономическата политика на страната и да подпомага вземането на решения в тази област. Съветът има консултативен характер и се председателства от Пламен Ненов, професор по макроикономика в Norwegian Business School.

Държавният глава отбеляза необходимостта от активна обществена дискусия за икономическото развитие на страната и недопускане на нейното неглижиране и провеждането й единствено в рамките на предизборни кампании. Президентът открои и приноса на независимата академична оценка на икономическите процеси в страната, основана на  постиженията на съвременната наука, която все повече трябва да бъде използвана и при определянето на политиката за икономическото развитие на България.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега