Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът: Църквата ни е превеждала през не една духовна зима, чуждо влияние и потисничество

Президентът: Църквата ни е превеждала през не една духовна зима, чуждо влияние и потисничество

"Независимостта на Българската патриаршия е безценно наследство от нашето славно и многовековно минало", подчерта президентът.

"Пожелавам на новоизбрания Български патриарх Даниил здраве, дълголетие и благополучни дни начело на Българската Патриаршия!" Това заяви президентът Румен Радев в официалното си слово по време на церемонията по интронизацията на новия български патриарх Даниил.

"Изборът на предстоятел на Българската православна църква – Българска Патриаршия идва в момент на изпитания и смут за цялото човечество. Ето защо обръщаме поглед към патриарх Даниил с надежда да отстоява единството и автокефалността на нашата църква и добруването на Отечеството. Да въздига вярата, че Православната ни църква ще остане пазител на живота, крепител на мира и стожер на своята историческа мисия да бъде нравствена опора на българския народ, да го води към духовен възход, да му дава упование и напътствие в трудни дни.", каза още държавният глава.

"Независимата Българска Патриаршия е безценно наследство от нашето многовековно минало, нравствена крепост и исторически подвиг, всеотдаен покровител на християнската вяра и националното ни съзнание. Във времена на униние нашите църковни водачи и православният клир неведнъж укрепваха моралните ни сили, просвещаваха и напътстваха, и в крайна сметка винаги съумяваха да преведат българите през не една духовна зима или чуждо потисничество.", подчерта Радев. 

"Към ярката плеяда вечни духовни закрилници на България се прибави и блаженопочившият патриарх Неофит, който се радваше на дълбока почит и с мъдрост, такт и личен пример ни насочваше по спасителния път на християнските и общочовешки ценности.", сподели президентът.

"Вярвам, че във високоотговорното си служение патриарх Даниил ще бъде воден от любовта си към Бога и хората. В днешния тържествен ден му пожелавам да съхранява единството на православието; да въздига авторитета и достойното място на Българската Патриаршия в семейството на православните църкви; да отстоява нейната градивна роля в обществото и да укрепва с търпение традиционно добрите отношения между религиозните общности в България; да насърчава ревностно съпричастността, милосърдието и щедростта към нуждаещите се. Нека в сърцето на Негово Светейшество не спира да отеква топлата грижа за духовенството, храмовете, манастирите и миряните.

Бог да пази България!", завърши словото си президентът Румен Радев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега