Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Надал спечели финала в Австралия и вдигна рекордна титла от Големия шлем

Надал спечели финала в Австралия и вдигна рекордна титла от Големия шлем

Двубоят за трофея продължи близо 5 часа и половина

Рафаел Надал спечели рекордна 21-ва титла от турнирите от Големия шлем. На финала на Australian Open, испанецът се наложи с 3:2 сета над Даниил Медведев, в отделните части 2:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4, 7:5 след повече от 5 часа игра на „Род Лейвър Арина“. Това е втора титла за Надал в Австралия, след като спечели надпреварата и през сезон 2009 (на финала победи Роджър Федерер в 5 сета).

Така испанецът има поне по 2 титли от всеки един от турнирите от Големия шлем, постижение, с което може да се похвали и Новак Джокович.  Със своите 21 титли от Шлема, Надал изпреварва Новак Джокович и Роджър Федерер, които имат по 20. 

Финалистът Медведев има за какво да съжалява днес. Руснакът започна изключително силно финала и спечели първите два сета, доближавайки се само на сет от втора Мейджър титла след тази от US Open от края на миналия сезон. Надал обаче отказа да се предаде и след 4 загубени финала в Мелбърн (два от Джокович и по един от Стан Вавринка и Федерер), отново намери начин да вдигне трофея, осъществявайки един от най-паметните обрати във финали в Шлема изобщо. 

Испанецът започва годината по фантастичен начин (10 победи и 0 загуби), след като в навечерието на Australian Open спечели и титлата от подгряващия турнир в Мелбърн.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега