Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът: Правителството си тръгва, проблемите остават

Президентът: Правителството си тръгва, проблемите остават

„Правителството си тръгва, проблемите за решаване остават”. С тези думи започна изявлението си след приетата оставка на правителството на Бойко Борисов държавният глава Росен Плевнелиев.

„Правителството си тръгва, проблемите за решаване остават”. С тези думи започна изявлението си след приетата оставка на правителството на Бойко Борисов държавният глава Росен Плевнелиев.

„Хората трябва да знаят, че Конституцията на България не пречи да се елиминират монополите. Сметките за ток също не зависят от Конституцията, а от правилни или погрешни решения в икономиката. След като навсякъде гражданите на Европейския съюз имат право на избор на доставчик на ток и са въведени пазарни, а не монополни цени, това може спокойно да се случи и в България. Мерките срещу монополите изцяло зависят от Народното събрание и от правителството, а не от Конституцията”, заяви Плевнелиев.

„Реалното увеличение на доходите, активните политики срещу бедността могат да се водят само от едно легитимно, избрано от народа правителство”, категоричен бе президентът.

Утре президентът започва консултации с всички парламентарни групи заедно, за да няма съмнение за тайни коалиции, договорени в президентството. В понеделник президентът ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ. Това заяви държавният глава в първото си изявление след политическата криза у нас. Ако политическите сили върнат мандата, изборите трябва да са на най-ранната възможна дата, смята държавният глава.

Плевнелиев заяви, че в ситуация на криза политиците трябва да покажат държавническо поведение. "Против съм прибързаните решения. Като президент апелирам към всички – това е нашата държава, нека не я обричаме на недобре обмислени и прибързани решения. Свикването на ВНС трябва да се подготви добре, да е кристално ясно какви промени се искат и по тях предварително да се постигне широк обществен консенсус. Нека действаме с разум и отговорност, без излишни емоции", заяви президентът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега